Newsletter, Ιανουάριος 2021


Αγαπητά Μέλη,

Το πρώτο δίμηνο της θητείας μας ολοκληρώθηκε.    Σε αυτό το χρονικό διάστημα:

Επικοινωνήσαμε: 

με τη Διοίκηση του Σχολείου και:

 • Μεταφέραμε προβληματισμούς και ανησυχίες γονέων που μας γνωστοποιήθηκαν, είτε με ηλεκτρονικό μήνυμα είτε με προσωπική επικοινωνία με κάποιο από τα μέλη του ΔΣ και αφορούσαν την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, την στάση του σχολείου στο πρόγραμμα ΙΒ στην μετά Brexit εποχή, την επανεξέταση του μοντέλου αξιολόγησης των υποψήφιων μαθητών για υποτροφία.
 • Ενημερωθήκαμε, με αφορμή 2 νέες περιπτώσεις μαθητών θετικών στον κορονοιό, για επιπλέον προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούνται, προκειμένου να ληφθεί απόφαση κλεισίματος Τμημάτων.
 • Συμφωνήσαμε για προγραμματισμό περισσότερων κοινών δράσεων με το Σχολείο.

Βελτιωθήκαμε:

 • Πραγματοποιώντας τηλεσυνεδρίαση με το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων CGS και ανταλλάξαμε απόψεις και ιδιαίτερα χρήσιμες πληροφορίες.
 • Διαμορφώνοντας ερωτηματολόγιο - ενδοσκόπηση που σας αποστείλαμε.  Η συμμετοχή ήταν μόνο 20% και σας παραθέτουμε τα σημαντικότερα αποτελέσματα: 

             -   61% των μελών ζήτησε να διατηρηθεί  και στο μέλλον, σε συνθήκες μη πανδημίας, η ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς για την πρόοδο των παιδιών, με αύξηση του χρόνου διάρκειας ενημέρωσης από τους βασικούς δασκάλους/καθηγητές.

            -  75% των μελών ζήτησε να διατηρηθεί και στο μέλλον η παράδοση ελέγχων ηλεκτρονικά.

            -  30% των μελών ζήτησε περισσότερες αναρτήσεις στο facebook επί ποικίλης θεματολογίας.

           -  Τέλος, από τα σχόλια σημειώσαμε τα εξής: την παράδοξη "άνθιση" κάποιων μαθητών στις ιδιαίτερες συνθήκες τηλεκπαίδευσης, που χρήζει προσεκτικού χειρισμού στην δια ζώσης μετάβαση, την διαρκή ανησυχία για τον μεγάλο αριθμό μαθητών στις τάξεις και τα σχολικά.

Ενισχύσαμε:

 • Το Σισμανόγλειο ΓΝΑ με διενέργεια Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην οποία συγκεντρώθηκαν πάνω από 45 φιάλες αίμα.  Ήταν μια συνδιοργάνωση με το Σχολείο, τον ΑΣΕΔ και το Σύλλογο Αποφοίτων.
 • Το 3θέσιο Δημοτικό Σχολείο Μεγανησίου Λευκάδας, με φιλανθρωπική δωρεά ενός εκτυπωτικού πολυμηχανήματος, μαζί με τα αναλώσιμά του.

Διατηρήσαμε:

 • Για το σύνολο των οικογενειών των μελών μας, τη συνεργασία με τον Όμιλο ΙΑΣΩ, για διενέργεια μοριακού τεστ COVID-19 και αντισωμάτων σε προνομιακή τιμή.

Θυμόμαστε πάντοτε ότι:

 • Είμαστε γονείς, ο ρόλος μας είναι ιδιαίτερα σημαντικός στο πλαίσιο τήρησης των μέτρων πρόληψης της εξάπλωσης του COVID-19. Ακολουθούμε τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών και του Σχολείου, για την προστασία όλων μας.
 • Επικοινωνούμε με τον Σύλλογο στην ηλεκτρονική διεύθυνση και ιστοσελίδα. email: sylgondimd1@gmail.com   site: https://syllogos-goneon-ekp-doyka.webnode.gr 
 • Ανανεώνουμε τη συνδρομή μας στο Σύλλογο για το έτος 2021 (15ευρώ/οικογένεια), με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του Συλλόγου, στην Εθνική Τράπεζα (ΙΒΑΝ: GR33 0110 6690 0000 6690 0444 820). Η ολοκλήρωση διαδικασιών απόκτησης κωδικών Internet Banking, απαλλάσσει τα μέλη από την υποχρέωση να μας ενημερώνουν με επισύναψη του καταθετηρίου.

ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Αγαπητά Μέλη,

Πραγματοποιήθηκε την 21η Δεκεμβρίου 2020, η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου με τη Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων ΔΟΥΚΑ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, αφού έγιναν οι συστάσεις μεταξύ Διοίκησης και νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, συζητήθηκαν τα εξής:

Πλαίσιο συνεργασίας Σχολείου- Συλλόγου:

Συζητήθηκε ότι η συνεργασία του Σχολείου με το Σύλλογο και η αύξηση των κοινών δράσεων θα συνεχιστεί με τον παρόν Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ διευκρινίστηκαν σημεία για τη βελτίωση της συνεργασίας αυτής, όπως η καθιέρωση τακτικών συναντήσεων, ανανέωση παραχώρησης Έδρας του Συλλόγου και συνδιοργάνωση ποικίλων δράσεων. Επιπροσθέτως, ενημερωθήκαμε ότι με την ολοκλήρωση της ανακατασκευής της νέας ιστοσελίδας του Σχολείου, περί τα μέσα Ιανουαρίου, το Σχολείο προτίθεται να τοποθετήσει εκ νέου την πύλη εισόδου της δικής μας ιστοσελίδας (site).

ΙΒ, προτάσεις για εισαγωγή νέων μαθημάτων:

Σε πρόταση του Συλλόγου για ενίσχυση των επιλεγόμενων μαθημάτων που αποτελούν πρώτη ή δεύτερη επιλογή των μαθητών, η Διεύθυνση του Σχολείου σημείωσε ότι το πεδίο του ΙΒ είναι εξ ορισμού συνυφασμένο με την εκδήλωση ενδιαφέροντος των μαθητών. Ως εκ τούτου, η δημιουργία τμημάτων χρήζει συμμετοχής τουλάχιστον των 7 μαθητών, αλλά δεν αποκλείεται η ύπαρξη και άλλων τμημάτων με λιγότερους μαθητές (2-3), εφόσον αυτά θεωρούνται ως απαιτούμενα για την επιλογή της σχολής τους.

Αναφέρθηκε ακόμη, η συνεργασία του Σχολείου με σχολές πολλών Πανεπιστημίων άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει διαφορετικός υπεύθυνος συνεργάτης του σχολείου για τις διαφορετικές χώρες ο οποίος ακολουθεί τις εξελίξεις και κατευθύνει τους ενδιαφερόμενους μαθητές.

Επίσης, την ανησυχία που εκδηλώνουν οι ελληνικές οικογένειες σχετικά με τις συνέπειες του Brexit, καθησυχάζει η Διεύθυνση του Σχολείου διακρίνοντας πρόθεση για αλλαγές στη στρατηγική του Βρετανικού Εκπαιδευτικού Συστήματος, προκειμένου να συμβαδίσει με τις ανακύπτουσες ανάγκες στο πεδίο ζήτησης-προσφοράς.

Εν κατακλείδι, το Σχολείο αντέδρασε θετικά στο αίτημά μας για μετάθεση της ενημέρωσης για το ΙΒ σε γονείς με παιδιά σε μικρότερες τάξεις, ώστε να προγραμματίζεται καλύτερα ο σχεδιασμός απόκτησης των κατάλληλων προσόντων.

Υποτροφίες και Ειδική Γραπτή Εξέταση:

Μετά την ανάρτηση του Κανονισμού Εσωτερικών Υποτροφιών από το Σχολείο και την εισαγωγή Ειδικής Γραπτής Εξέτασης μετά τις προαγωγικές ως κριτήριο λήψης εσωτερικής υποτροφίας, μεταφέρθηκε στη Διοίκηση η αντίδραση γονέων επ´αυτού του θέματος. Η αύξηση των εξεταζόμενων μαθημάτων στις προαγωγικές εξετάσεις σε συνδυασμό με την πρόσθετη Ειδική Γραπτή Εξέταση κρίνεται, ότι θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για πολλούς μαθητές, ενώ ο βαθμός δυσκολίας που προκύπτει από την εμπειρία της περσινής πρώτης διεξαγωγής της διαφαίνεται ότι θα μειώσει ουσιωδώς τον αριθμό των μαθητών που λάβουν βαθμολογία τέτοια, ώστε να διεκδικήσουν υποτροφία 15%.

Ο Σύλλογος σημείωσε την ανάγκη για διεξοδικότερη μελέτη εφόσον υπάρχει πρόθεση η εν λόγω εξέταση να παγιωθεί, ώστε να μην δυσχεραίνεται η προσέγγισή της από τις οικογένειες που μπαίνουν σ´ αυτή τη διαδικασία με παιδιά ήδη πεφορτισμένα απ´τις προαγωγικές και τις εξετάσεις των ξένων γλωσσών.

Η άποψη της Διοίκησης αρχικά διέκρινε σαφές προβάδισμα έναντι άλλων σχολείων, εφόσον ενισχύεται με την ειδική γραπτή εξέταση η έννοια της Αριστείας με δίκαιο και δομημένο τρόπο ισότιμο για τους εσωτερικούς υποτρόφους, εκ της αρμόδιας Επιστημονικής Επιτροπής. Εν συνεχεία μας ενημέρωσε, ότι η μέθοδος που ακολουθείται υπό την βάση αλγορίθμου έχει λάβει διακρίσεις για τον τρόπο απόδοσής της. Ωστόσο, υποσχέθηκε ότι θα εξεταστεί εκ νέου σε μελλοντική χρονική στιγμή η επιτυχία του μοντέλου.

Εκφράστηκε σαφώς από την πλευρά μας η πολύπλευρη, πλην της επιβράβευσης της Αριστείας, σημασία των υποτροφιών στις οικογένειες του Σχολείου μας.

Τέλος, από πλευράς μας επισημάνθηκαν μη δικαιολογημένες διαφορές στη διαδικασία επιλογής των εσωτερικών και εξωτερικών υποτρόφων και την έλλειψη αξιολόγησης των εξωτερικών υποτρόφων με Ειδική Γραπτή Εξέταση στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς. Το Σχολείο απάντησε δίνοντας έμφαση στην αυξημένη δυσκολία επιλογής των μαθητών αυτών στην αρχή της βαθμίδας. Επεσήμανε ότι υπάρχουν αυστηρά κριτήρια εξ αυτών για την διατήρηση της υποτροφίας.

Απογευματινές Ομάδες Γυμνασίου - Λυκείου (Ομάδα Ρομποτικής, Ομάδα Φυσικών Επιστημών):

Στο πλαίσιο των απογευματινών ομάδων που υποστηρίζει το Σχολείο, ο Σύλλογος ευχαρίστησε για την μέριμνα που ελήφθη σχετικά με την Ομάδα Ρομποτικής, ενώ επισημάνθηκε η χρεία μεγαλύτερης θεματικής υποστήριξης προς το πεδίο των Φυσικών Επιστημών. Από πλευράς Διοίκησης υπογραμμίστηκε ότι ο προσανατολισμός του Σχολείου στο τρίπτυχο: Γνώσεις, Δεξιότητες, Αξίες βρίσκει κι εδώ σαφώς την εφαρμογή του, αφουγκραζόμενος συνεχώς και αδιαλείπτως την εκδήλωση ενδιαφέροντος των μαθητών και τις προσφερόμενες επιλογές.

Καθιέρωση νέων Αθλητικών δράσεων:

Σύμφωνα με παλαιότερη πρόταση του συλλόγου μας, συζητήθηκε η από κοινού διενέργεια του Συλλόγου με το Σχολείο και τον ΑΣΕΔ μιας καινοτόμου αθλητικής δράσης, το Doukas Run, ώστε να συντελεστούν αναλόγως φιλανθρωπικές προσφορές. Η φύση της δραστηριότητας, οδηγεί αναπόφευκτα στην μετάθεση της διοργάνωσης στην μετά Covid-era.

Τηλεκπαίδευση (διδακτική ώρα - χρήση κάμερας)

Υπογραμμίστηκε η απρόσκοπτη λειτουργία της κάμερας και ο εξορθολογισμός του χρόνου διδακτικών ωρών.

Κλείνοντας και επί τη βάσει διαρκούς συνεργασίας με το Σχολείο επικροτήθηκε η καινοτόμος πρακτική του booking διαδικτυακών συναντήσεων με τους καθηγητές και προτάθηκε από τη Διεύθυνση η εφαρμογή ενός συνδυασμού διαδικτυακών και διά ζώσης συναντήσεων με διατήρηση του booking , εν ευθέτω, στην περίπτωση που θεωρήσουν οι γονείς πιο πρακτικό αυτό το μοντέλο επαφών.

17 Φεβρουαρίου 2020

Τακτική Συνάντηση Του Συλλόγου με τη Διεύθυνση του Σχολείου!

   Αγαπητοί γονείς,

   Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στις 17 Φεβρουαρίου 2020 έλαβε χώρα η τριμηνιαία συνάντησή μας με την Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων ΔΟΥΚΑ.

   Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα και σε πνεύμα συναντίληψης για τους σκοπούς και τις δράσεις του Συλλόγου μας, γεγονός που αποδεικνύεται και εμπράκτως, από την αποδοχή από την Διεύθυνση του Σχολείου προηγούμενου αιτήματος μας για δωρεάν παραχώρηση χώρου και μεταφορά της επίσημης έδρας του Συλλόγου μας εντός του Σχολείου. Είχαμε λοιπόν την ευκαιρία, κατά την συνάντηση, να ενημερώσουμε τη Διεύθυνση του Σχολείου για την ολοκλήρωση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών για τη μεταφορά της επίσημης έδρας του Συλλόγου μας εντός του Σχολείου και να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για τη θετική τους ανταπόκριση στο θέμα.

   Στα πλαίσια της συνάντησης μας συμφωνήθηκαν καλές πρακτικές συνεργασίας, ως βάση της επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ του Συλλόγου μας και του Σχολείου.

   Ο Σύλλογος έθεσε το θέμα της οικονομικής πολιτικής του Σχολείου και επανέλαβε την ανάγκη ύπαρξης μιας σταθερής οικονομικής πολιτικής ανά βαθμίδα εκπαίδευσης, ώστε να καθίσταται δυνατός ο σχετικός οικογενειακός προγραμματισμός. Η Διεύθυνση του Σχολείου μας ενημέρωσε ότι είναι σε διαδικασία σχεδιασμού της οικονομικής πολιτικής για το επόμενο σχολικό έτος (2020 -2021), η οποία πρόκειται να ανακοινωθεί στον τέλος Φεβρουαρίου, με γνώμονα την διασφάλιση του υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικού έργου του σχολείου μας.

   Στα πλαίσια των κοινών δράσεων του Συλλόγου με το Σχολείο, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά η βούληση ενίσχυσης της συνεργασίας μας. Σημειώνουμε την συμμετοχή του Συλλόγου στην εκδήλωση «Χτίζουμε Γέφυρες» με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αναπηρίας (11.12.2019), στη 2η Διαβούλευση επί του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Αμαρουσίου με την Ομάδα Ecomobility του Σχολείου (14.02.2020) αλλά και την συμμετοχή Μελών μας στην Επίδειξη του Προγράμματος Εξάσκησης Κινητικών Δεξιοτήτων Special Olympics "MATP" (19.02.2020). Συζητήθηκαν επιμέρους προτάσεις συνδιοργάνωσης εκδηλώσεων για τις οποίες θα λάβετε σχετική ενημέρωση.

   Περαιτέρω συζητήθηκαν λειτουργικά θέματα όπως η λειτουργία των απογευματινών ομάδων και η συμμετοχή σε σχολικούς διαγωνισμούς, η Κάρτα Μαθητή, για την οποία ενημερωθήκαμε ότι στο προσεχές διάστημα θα καταστεί εκ νέου δυνατή η ηλεκτρονική παρακολούθησή της και η λειτουργία του κυλικείου.

   Τέλος επισημάνθηκαν θέματα σχετιζόμενα με την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, για τα οποία το Σχολείο επεσήμανε την ανάγκη τήρησης των Κανονισμών (ιδίως αναφορικά με την φύλαξη του σχολικού μαθητικού υπολογιστή) και με τους χώρους υγιεινής, τα οποίας είχαν τεθεί υπ' όψη μας από Μέλη μας.

   Φιλικά,

  Το ΔΣ του Συλλόγου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

To Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ. 1 του Καταστατικού, καλεί τα μέλη του Συλλόγου σε τακτική Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 18.00 μμ σε αίθουσα των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, με τα ακόλουθα θέματα:

1. Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνελεύσεως.

2. Έγκριση εκθέσεως πεπραγμένων Δ.Σ. κατά το προηγούμενο έτος.

3. Έγκριση Ταμειακού Απολογισμού και Ισολογισμού προηγούμενου έτους, με βάση την Έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής.

4. Απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. από κάθε διαχειριστική ευθύνη.

5. Προγραμματισμός δράσεων του Συλλόγου

Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας η Γ.Σ. θα επαναληφθεί την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 και θα έχει απαρτία ανεξάρτητα από τον αριθμό των συμμετεχόντων.

Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2019

Το Διοικητικό Συμβούλιο

  UNICYCLING in A c t i o n

Αγαπητοί Γονείς,
     Αποφασίσαμε φέτος να δώσουμε στις επίσημες στολές των παιδιών μας που πλέον δεν χρειαζόμαστε μια «δεύτερη ευκαιρία» και να συμβάλλουμε με τον τρόπο αυτό  στους σκοπούς του ανθρωπιστικού φορέα "Coeurs pour Tous Hellas-Καρδιές για Όλους", που υποστηρίζει τα παιδιά με συγγενή καρδιοπάθεια.

Σας καλούμε λοιπόν, να προσφέρετε τις επίσημες στολές των παιδιών σας που δεν χρησιμοποιείτε πια και να τους δώσετε μια «δεύτερη ευκαιρία», ώστε να χρησιμοποιηθούν ξανά!

    Ο Σύλλογος μας θα διαθέσει τις στολές στους γονείς, κατά τη διάρκεια του Bazaar του σχολείου, σε συμβολικές τιμές (έως και - 70% της αρχικής τους αξίας), και όλα τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα προσφερθούν από το Σύλλογό μας, στον ανθρωπιστικό φορέα "Coeurs pour Tous Hellas-Καρδιές για Όλους", τον οποίο θα ενισχύσει φέτος και το Σχολείο μας, με τις δράσεις του Bazaar. 

Η συλλογή των στολών θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δαΐς (επίπεδο -1), τις κατωτέρω ημέρες και ώρες:
Τετάρτη 6/11 από τις 16.30 - 19.00
• Δευτέρα 11/11 από τις 18:00 - 19:30
(ώρα γενικής συνέλευσης του συλλόγου).

Οι στολές που θα μας παραδοθούν πρέπει να είναι σε ΑΡΙΣΤΗ κατάσταση, όπως θα θέλαμε να τις αγοράσουμε και εμείς για τα παιδιά μας:

Καθαρές και σιδερωμένες

• Χωρίς μόνιμους λεκέδες

• Χωρίς σκισίματα

• Χωρίς ετικέτα ονόματος

• Με την ετικέτα του μεγέθους (κατά προτίμηση)

     Τα μέλη μας θα ενημερωθούν για όλες τις λεπτομέρειες της δράσης και με σχετικό μήνυμα. Για επιπλέον πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο email του Συλλόγου μας: sylgondimd1@gmail.com

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

NEWSLETTER OKT 2019:

14 Οκτωβρίου 2019: 

Πρώτη συνάντηση ΔΣ Συλλόγου  με τη Διοίκηση του Σχολείου για το νέο εκπαιδευτικό έτος!

   Αγαπητοί γονείς,

   Πραγματοποιήθηκε στις 14 Οκτωβρίου η πρώτη συνάντηση μας με τη Διοίκηση του Σχολείου για το τρέχον εκπαιδευτικό έτος,

   Στα πλαίσια της συνάντησης εκφράσαμε την ικανοποίηση μας για σειρά ενεργειών που πραγματοποιήθηκαν από το Σχολείο σε συνέχεια και προτάσεων του Συλλόγου (ανανέωση αθλητικών εγκαταστάσεων, νέες αθλητικές στολές Δημοτικού καλύτερης ποιότητας, έγκαιρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση για το απογευματινό πρόγραμμα Γυμνασίου - Λυκείου, παγκάκια στους χώρους του Δημοτικού) αλλά και τον ΑΣΕΔ (εκπτώσεις στα οικογενειακά προγράμματα στο ΔΑΙΣ).

   Περαιτέρω, επιβεβαιώθηκε η πρόθεση ενίσχυσης της συνεργασίας του Συλλόγου με το Σχολείο μέσω της προβολής δράσεων του Συλλόγου από τα ηλεκτρονικά μέσα του Σχολείου (Ε-γονέας) καθώς και μέσω συνδιοργάνωσης εκδηλώσεων εντός του εκπαιδευτικού έτους για τις οποίες θα λάβετε σχετική ενημέρωση.

   Συζητήθηκαν επιμέρους οργανωτικά - λειτουργικά θέματα ως κατωτέρω:

 • Ασφάλεια υαλοπινάκων: Με αφορμή πρόσφατο περιστατικό θραύσης γυάλινης επιφάνειας στο χώρο του Γυμνασίου, η οποία προορίζονταν να αντικατασταθεί από plexiglass, τέθηκε το θέμα της ασφάλειας των παραθύρων κλπ και επιβεβαιώσαμε με το Σχολείο ότι όλα τα εξωτερικά παράθυρα έχουν προστατευτικό φιλμ.
 • Παράδοση ipads - lockers: Τέθηκε το θέμα της καθυστέρησης στην παράδοση των ipads και των lockers και ενημερωθήκαμε ότι η καθυστέρηση στην παραλαβή των ipads από τους μαθητές οφείλεται στην αντίστοιχη καθυστέρηση παράδοσής τους στην Τεχνική Υπηρεσία, για δεν την καθυστέρηση στην παράδοση των lockers το Σχολείο θα εξετάσει το θέμα.
 • Κυλικείο: Τέθηκε το θέμα της συχνότερης ανανέωσης των φρέσκων ειδών το οποίο το Σχολείο θα εξετάσει και ενημερωθήκαμε ότι σύντομα θα επαναλειτουργήσει η Μαθητική Κάρτα.
 • Σχολικές εκδρομές: Τέθηκε το θέμα των επαναλαμβανόμενων εκδρομών στο ίδιο μέρος, το οποίο το Σχολείο θα εξετάσει λαμβάνοντας όμως υπ' όψιν ότι οι χώροι των ψυχαγωγικών εκδρομών θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις ασφάλειας κλπ.
 • Αριθμός παιδιών στις τάξεις του Λυκείου: Τέθηκε το θέμα του αριθμού των παιδιών κυρίως στα τμήματα της Α' Γενικού Λυκείου και το Σχολείο μας ενημέρωσε ότι η αύξηση του αριθμού - η οποία είναι εντός των επιτρεπόμενων ορίων- ανέκυψε από εσωτερικές μετακινήσεις μαθητών στην αρχή της σχολικής χρονιάς από το τμήμα PRE IB.

   Τέλος αναφορικά με την οικονομική πολιτική του Σχολείου για το εκπαιδευτικό έτος 2020 - 2021, η Διοίκηση μας ενημέρωσε ότι θα συνεκτιμήσει τα δεδομένα και θα προβεί σε σχετικές ενέργειες τον Μάρτιο 2020. Θα θέσουμε εκ νέου το θέμα στην επόμενη τριμηνιαία συνάντησή μας με την Διοίκηση του Σχολείου τον Ιανουάριο 2020.

19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019: Συνάντηση ΔΣ Συλλόγου - Διοίκησης Σχολείου

Αγαπητοί γονείς,

Την 19η Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου μας με τη Διοίκηση του Σχολείου προκειμένου να παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα της έρευνας ικανοποίησης γονέων που διεξήχθη τον Μάιο 2019 και να συζητήσουμε σειρά θεμάτων που αφορούν στην οργάνωση και λειτουργία του Σχολείου εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Στα πλαίσια της συνάντησης, διεξήχθη μια εποικοδομητική συζήτηση με την Διεύθυνση του Σχολείου αναφορικά με τα αποτελέσματα της έρευνας και επισημάνθηκαν θέματα που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης/αξιολόγησης, με γνώμονα πάντα το όφελος των παιδιών μας.

Περαιτέρω, ενημερωθήκαμε για τη συνεργασία του Σχολείου με νέο προμηθευτή (GSA) για τις αθλητικές στολές του Δημοτικού. Οι νέες στολές με βελτιωμένη ποιότητα και χωρίς ιδιαίτερα αυξημένο κόστος, θα διατίθενται από τον ΜΑΘΗΤΟΚΟΣΜΟ από τα τέλη Αυγούστου. Οι υπάρχουσες στολές, οι οποίες διατίθεται από τον ΜΑΘΗΤΟΚΟΣΜΟ με έκπτωση 50% μέχρι τα μέσα Ιουλίου, θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούνται για τα επόμενα τρία χρόνια.

Τέλος, συζητήθηκαν επιμέρους οργανωτικά και λειτουργικά θέματα εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς αλλά και η διεύρυνση της συνεργασίας του Συλλόγου με το Σχολείο σε σειρά ενδοσχολικών δράσεων που θα καθοριστούν τον Σεπτέμβριο.

Ευχόμαστε καλά αποτελέσματα στα παιδιά που έχουν δώσει εξετάσεις, καλή ξεκούραση και καλές διακοπές σε μικρούς και μεγάλους!

Φιλικά,

Το Διοικητικό Συμβούλιο 

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ!

   Τα Εκπαιδευτηριά μας συμμετέχουν στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης| Bravo Schools, ο οποίος αναπτύσσεται από το QualityNet Foundation και αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας in action for a better world.Η υποψηφιότητά μας αποτελείται από 2 δράσεις, που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ και συγκεκριμένα του άξονα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

   Όλοι Εμείς μπορούμε τώρα και έως και την Πέμπτη, 30.05.2019 να στηρίξουμε τις προτάσεις του Σχολείου μας, μέσω της ανοικτής ψηφοφορίας και να το αναδείξουμε Πρεσβευτή των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, Κέντρο Ενημέρωσης και Αφύπνισης των τοπικών κοινωνιών.

   Ψηφίζουμε, λοιπόν, ΕΔΩ με στόχο την επιβράβευση των εκπαιδευτικών μας προσεγγίσεων.Η γνώμη μας έχει αξία! Για να δημιουργήσουμε έναν Καλύτερο Κόσμο! 

Διαγωνισμός Βιβλίου

      Αγαπητοί γονείς,                                                                                                                                           Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι το βιβλίο της Κέλλυς Αλχανάτη, μέλους του Συλλόγου μας, "Ξαναπάτα Like Επιτέλους" είναι υποψήφιο στην στην κατηγορία Ελληνική Εφηβική Λογοτεχνία. πρώτη φάση του διαγωνισμού Public Book Awards.                                                          Πατώντας στο παρακάτω link οδηγείστε κατευθείαν στην υποψηφιότητα της Κέλλυς Αλχανάτη και με την ψήφο σας μπορεί να περάσει στην δεύτερη φάση με τα 10 καλύτερα βιβλία της χρονιάς. 

https://www.publicbookawards.gr/2019/vote2019.php?auto=1&CatID=6&id=926

Συνάντηση ΔΣ Συλλόγου - Διοίκησης Σχολείου

Αγαπητοί γονείς,

Την 15η Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου μας με τη Διοίκηση του Σχολείου προκειμένου να συζητήσουμε σειρά θεμάτων που αφορούν στην οργάνωση και λειτουργία του Σχολείου, όπως αυτά έχουν αναδειχθεί από την έρευνα γονέων και έχουν επισημανθεί από εσάς από την αρχή της σχολικής χρονιάς μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα ακόλουθα θέματα:

Α.  Οικονομική Πολιτική του Σχολείου:

Επικοινωνήσαμε στο Σχολείο το αίτημα ύπαρξης μια σταθερής οικονομικής πολιτικής καθώς η σταθερότητα αποτελεί αναγκαία και ικανή συνθήκη για ορθολογικές, ενημερωμένες και σωστές αποφάσεις από την πλευρά των γονέων.

Σύμφωνα με το Σχολείο, δεν είναι δυνατή η διαμόρφωση μιας σταθερής οικονομικής πολιτικής σε βάθος χρόνου καθώς υπάρχουν εξωγενείς παράγοντες που δύνανται να επηρεάσουν το κόστος. Αναφέρθηκε ενδεικτικά η πρόσφατη αύξηση του κατώτατου μισθού που επιβάρυνε το λειτουργικό κόστος.

Η Διοίκηση συνέχισε επισημαίνοντας ότι η επιδίωξη διαμόρφωσης σταθερής οικονομικής πολιτικής, επειδή ακριβώς δεν μπορεί να προβλέψει αντίστοιχους παράγοντες θα κατέτεινε να είναι αυξητική και ενδεχομένως να απέβαινε εις βάρος των γονέων.

Περαιτέρω, αναφορικά με το θέμα της αξιοποίησης των αυξήσεων, το Σχολείο σημείωσε ότι διαχρονικά προβαίνει σε επενδύσεις τόσο στο εκπαιδευτικό πεδίο όσο και στο πεδίο των υποδομών, σύμφωνα με τον σχετικό προγραμματισμό του. Σε αυτό το πλαίσιο το Σχολείο επεσήμανε την αύξηση της χρήσης νέων μισθωμένων λεωφορείων για την μετακίνηση των μαθητών σε αντικατάσταση πεπαλαιωμένων σχολικών λεωφορείων.

Β.  Ασφάλεια αθλητικών εγκαταστάσεων - ανανέωση υποδομών:

Το Σχολείο επανέλαβε τον προγραμματισμό του για σταδιακή ανανέωση των αθλητικών χώρων (στίβος).

Γ.  Ποιότητα μαθητικών στολών:

Το Σχολείο μας ενημέρωσε ότι βρίσκεται στην τελική διαδικασία επιλογής νέου προμηθευτή με σκοπό την βελτιστοποίηση της ποιότητας των καθημερινών στολών, σημειώνοντας ωστόσο ότι η αλλαγή στολής ίσως επιφέρει επιπλέον κόστος. Επιπροσθέτως μας διαβεβαίωσε ότι οι υπάρχουσες στολές θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τα επόμενα τρία έτη.

Δ.  Ανάληψη διοργάνωσης μαθητικών αγώνων από το Σχολείο:

Επισημάνθηκε η εξαιρετική παρουσία του σχολείου σε σειρά μαθητικών αγώνων και συζητήθηκε η δυνατότητα ανάληψης διοργάνωσης μαθητικών αγώνων από το Σχολείο, επ' ωφελεία των μαθητών μας. Το Σχολείο μας ενημέρωσε ότι τα εν λόγω θέματα, όπως και αυτό της διοργάνωσης των επόμενων αγώνων ρητορικής, εξετάζονται αρμοδίως στα πλαίσια της Στρατηγικής Επικοινωνίας και περί τον μήνα Ιούλιο, αποφασίζονται οι αντίστοιχες δράσεις για κάθε σχολικό έτος.

Ε. Εορτασμός 25ης Μαρτίου:

Επικοινωνήσαμε στο Σχολείο τα σχόλια που λάβαμε για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και τη μη λειτουργία του Σχολείου την 22α Μαρτίου 2019. Σύμφωνα με το Σχολείο, ο σχετικός προγραμματισμός έγινε προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή των παιδιών στις σχολικές εορτές, δεδομένου ότι πραγματοποιήθηκαν εντός του σχολικού προγράμματος. Συνέχισαν λέγοντας ότι η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου προβλέπει για την ημέρα που προηγείται της επετείου αποκλειστικά δίωρο εορτασμό και σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Σχολείου, σε αντίστοιχες περιπτώσεις εορτασμού εθνικών επετείων, μεγάλος αριθμός μαθητών απουσίαζε, για πρακτικούς λόγους. Η εμπειρία αυτή τους οδήγησε σε αυτήν την επιλογή.

Επιπλέον των ανωτέρω συζητήθηκαν επιμέρους λειτουργικά ζητήματα για τα οποία λάβαμε δέσμευση ότι θα εξετασθούν προς επίλυση και θα ενημερωθούμε αρμοδίως.

Τέλος, επισημάνθηκε και από τις δύο πλευρές η βούληση ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ του Συλλόγου και του Σχολείου, μέσω -μεταξύ άλλων- της συν διοργάνωσης επιμορφωτικών/ενημερωτικών εκδηλώσεων. Προς το σκοπό αυτό θα υποβληθούν εκ μέρους του Συλλόγου συγκεκριμένες προτάσεις για την επόμενη σχολική χρονιά.

Φιλικά

Το Διοικητικό Συμβούλιο