Newsletter, Οκτώβριος 2021 

Αγαπητά Μέλη, 

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε με τις ευχές όλων μας για κανονικότητα στην καθημερινή ζωή και ευτυχώς το τέταρτο κύμα της πανδημίας Covid εξελίσσεται μέχρι τώρα χωρίς κορυφώσεις. Οι μικρότεροι μαθητές πηγαίνουν στο Σχολείο με το γνωστό μέτρο του "self test", ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά βρίσκονται μαζί με τις οικογένειές τους ελεύθερα μπροστά στην επιλογή ως προς τη διενέργεια ή όχι, του Covid εμβολιασμoύ τους. Όλοι όμως οι μαθητές μας σε όλες τις βαθμίδες συνεχίζουν πάντα να μας δίνουν μαθήματα ζωής, ως προς την ακέραια τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.Η έναρξη της χρονιάς έθεσε εμάς τους γονείς αντιμέτωπους με αρκετά θέματα προς κατανόηση, επίλυση και ανάγκη για καλύτερη διαπραγμάτευση με την Διεύθυνση. Ευχαριστούμε για την μεγάλη ανταπόκριση που δείξατε στα δύο ερωτηματολόγια που σας αποστείλαμε. Σε λίγο καιρό θα σας ενημερώσουμε για την Γενική Συνέλευση με φυσική παρουσία που προγραμματίζουμε τον ερχόμενο Νοέμβριο για τον ετήσιο απολογισμό των πεπραγμένων και σας παρακαλούμε να ανταποκριθείτε. Στο χρονικό διάστημα λοιπόν που προηγήθηκε, πραγματοποιήθηκαν τα εξής: 

Επικοινωνήσαμε: Με την Διεύθυνση του Σχολείου την 11η Οκτωβρίου 2021, με μια σειρά αιτημάτων και σας μεταφέρουμε τα εξής :

1. Zητήσαμε την επιστροφή της κολύμβησης οριζόντια σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού. Ωστόσο, το Σχολείο ακόμη δεν έχει πειστεί για την έκταση της αντίδρασης των οικογενειών πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και θα διερευνήσει και σε άλλες τάξεις του Δημοτικού την επιθυμία των γονέων για επιστροφή της κολύμβησης, με ερωτηματολόγια αντίστοιχα με αυτό που απέστειλε στις οικογένειες μαθητών της Γ΄ Δημοτικού. Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση της κατάργησης του κολυμβητηρίου σε χρόνο μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών για την νέα σχολική χρονιά, που δεν επέτρεπε στις οικογένειές μας άλλη επιλογή και η μαζική συμμετοχή των μελών μας στο σχετικό ερώτημα που τους απευθύναμε, μας έδωσε δύναμη να υποστηρίξουμε σθεναρά το αίτημά μας. Το Σχολείο μας έδωσε την υπόσχεση για επαναξιολόγηση του θέματος και θα επανέρθει με τις τελικές αποφάσεις του τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Ελπίζουμε να κρατήσει την υπόσχεσή του και να σεβαστεί τις σφυγμομετρήσεις. Εμείς θα συνεχίσουμε την έντονη προτροπή προς τη Διεύθυνση για να μπορούν απολαμβάνουν τα παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού την υπηρεσία της κολύμβησης.

2. Για τις υπόλοιπες αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα και την επιμήκυνση των διαλειμμάτων η Διεύθυνση μας μίλησε για την πρωτοβουλία που ανέλαβε, η οποία δεν είναι η αυτή και οριζόντια για όλες τις τάξεις των βαθμίδων. Μια πρωτοβουλία που στοχεύει σε ομαλοποίηση της σχολικής ζωής με κάλυψη των κενών στην κοινωνικοποίηση των μαθητών, που δημιουργήθηκαν μετά από την παρατεταμένη διετή τηλεκπαίδευση. Εμείς είδαμε με σκεπτικισμό τις καινούργιες προτάσεις και θα περιμένουμε να αξιολογήσουμε τα νέα δεδομένα και κατά πόσο θα λειτουργήσουν προς όφελος των παιδιών μας.

3. Ως προς το ζήτημα επάρκειας χώρων σκίασης για τον προαυλισμό των παιδιών μας στους αθλητικούς χώρους (μπάσκετ και χάντμπολ) και τη σίτισή τους, ιδιαίτερα υπό τις νέες συνθήκες επιμήκυνσης χρόνου των διαλειμμάτων, το Σχολείο δεσμεύθηκε να μελετήσει το ενδεχόμενο αύξησής τους.

4. Για τις οικογένειες που βιώνουν δραματικά συμβάντα (θάνατος γονέα) ζητήσαμε από το Σχολείο, εκτός από την ψυχολογική στήριξη στα μέλη των οικογενειών αυτών να προσφέρει με τα πρέποντα κριτήρια και οικονομικές διευκολύνσεις. Η Διεύθυνση θα αξιολογήσει την πρότασή μας.

5.Το Σχολείο μελετά την διεύρυνση των Ομίλων, που για την φετινή χρονιά έχουν αισθητά περιοριστεί. Επίσης στο τραπέζι τέθηκαν σκέψεις για Camp με νέα θεματική (π.χ. αρχιτεκτονική), δημιουργία ομάδας Φυσικών επιστημών αντίστοιχη του Μath Club κλπ

6.Ζητήσαμε να επεκταθούν οι διαλέξεις των ψυχολόγων και να καλύψουν σημαντικά και νευραλγικά θέματα που η επικαιρότητα και η σύγχρονη ζωή αναδύει και απαιτεί. Επίσης να σχεδιαστεί εποπτικό υλικό πάνω σε θέματα αναπτυξιακής διαπαιδαγώγησης των μαθητών για καλύτερη κατ΄οίκον μελέτη. Το Σχολείο συμφώνησε και υποσχέθηκε πως θα ζητήσει και τη συνδρομή προσκεκλημένων ειδικών επιστημόνων πάνω στα θέματα αυτά.

7.Για τους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες το Σχολείο θα εξετάσει αν θα επαναφέρει απογευματινές συνεδρίες με εξειδικευμένη αντιμετώπιση και υποστήριξη των παιδιών αυτών.

8.Επίσης η καθυστέρηση έναρξης της απογευματινής μελέτης στην αρχή της χρονιάς για τα παιδιά του Δημοτικού αποτυπώνει ίσως την καθυστέρηση δηλώσεων ενδιαφέροντος από τις οικογένειες, κάτι που πρέπει να προσεχθεί δεόντως στο εξής από τους γονείς.

9. Πάνω σε τεχνικά θέματα των κτιρίων και πέρα από τις σημαντικές ανακαινίσεις που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι, ενημερωθήκαμε ότι σε πολλούς χώρους έχουν τοποθετηθεί ιονιστές, ενώ η τοποθέτηση κλιματισμού και ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων απασχολεί κατά προτεραιότητα την Διεύθυνση. Το "ενεργειακό μας αποτύπωμα", μας ανέφεραν, "είναι βασικό μέλημά μας". Ενημερωθήκαμε επίσης ότι ανανεώθηκε η θερμομόνωση σε όλο το εύρος της ταράτσας, ενώ η μετατροπή του φωτισμού σε LED ανέρχεται ήδη σε άνω του 50% του φωτισμού στους εσωτερικούς χώρους. Εμείς ελπίζουμε σε περισσότερες ανακαινίσεις για αισθητικούς και κυρίως για λειτουργικούς λόγους.

10. Συζητήθηκε αν ο θεσμός του mentoring εξυπηρετεί τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε, κάτι το οποίο αμφισβητείται από πολλούς γονείς. Το Σχολείο διαβεβαίωσε ότι στις μεγάλες βαθμίδες Γυμνάσιο και Λύκειο ο θεσμός λειτουργεί καλύτερα από ότι στα μικρά παιδιά. Επισημάναμε πως στόχος είναι να μην καθορίζεται η αποτελεσματικότητα και η απόδοση του θεσμού από την προσωπικότητα του κάθε μέντορα, αλλά να αντικειμενικοποιούνται οι στόχοι και οι πρακτικές λεπτομέρειες της λειτουργίας του θεσμού και να ακολουθούνται από όλους τους μέντορες.

11.Για τις χαμένες εκδρομές το Σχολείο ζήτησε τη συνδρομή μας ώστε με την Συντονιστική Επιτροπή των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων να πείσουμε τις αντίστοιχες Επιτροπές του Υπουργείου Παιδείας να τις επιτρέψει. Ήδη αρχίσαμε τις επαφές μας με μέλη από άλλους Συλλόγους. 

Ενημερωθήκαμε: Επιλέχτηκαν μέλη του ΔΣ για την παρουσίαση μιας εφαρμογής- application που θα λέγεται "D-World" και την οποία σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν τα Εκπαιδευτήρια την επόμενη σχολική χρονιά. Πρόκειται για μια εφαρμογή που θα εγκατασταθεί στο κινητό κάθε γονέα και θα μπορεί αυτός να λαμβάνει συγκεντρωμένα κάθε ενημέρωση και πληροφορία που τον αφορά, θα του δίνει την δυνατότητα να ρυθμίζει τον προσωπικό του λογαριασμό, να κλείνει τις συναντήσεις με το σχολείο, να πραγματοποιεί αγορές από τον Μαθητόκοσμο, να συγκεντρώνει και να εξαργυρώνει πόντους κλπ. και ίσως έτσι, ξεπεραστούν οι δυσκολίες ενημέρωσης μέσω της εφαρμογής Teams. Eλπίζουμε, αν πραγματικά υιοθετηθεί μια σύγχρονη εφαρμογή, η τελική της μορφή να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μας. 

Διασκεδάσαμε και προσφέραμε στη φιλανθρωπική οργάνωση: Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Σύλλογός μας διέθεσε στα μέλη που ενδιαφέρθηκαν και συμμετείχαν προνομιακές τιμές για την Συναυλία του Σταμάτη Σπανουδάκη στο Ηρώδειο, υπέρ του ανθρωπιστικού, μη κερδοσκοπικού φορέα "Coeurs pour Tous Hellas - Καρδιές για όλους", που στηρίζει παιδιά με συγγενή καρδιοπάθεια των οικονομικά αδύνατων οικογενειών. Μεγάλη επιτυχία παρουσίασε η εκδήλωση και απολαύσαμε όλοι μια υπέροχη βραδιά στο κατανυκτικό Ηρώδειο. 

Ενισχύουμε τον εθελοντισμό: Το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο θα πραγματοποιήσει εθελοντική Αιμοδοσία την 12η Δεκεμβρίου 2021 στο χώρο των Εκπαιδευτηρίων Δούκα. Θα είναι μια συν-διοργάνωση των Εκπαιδευτήριων Δούκα, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, του αθλητικού Συλλόγου ΑΣΕΔ και του Συλλόγου Αποφοίτων-ΣΑΕΔ που θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό από φιάλες αίμα για τους συνανθρώπους μας. Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε. 

Προγραμματίζουμε: Ομαδική επίσκεψη στη "Νέα Πινακοθήκη- Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου" πριν το τέλος του έτους, με ξενάγηση και ομιλία ειδικά για τα μέλη μας και τις οικογένειές τους. Οι περιορισμοί που θα ισχύουν την περίοδο της εκδήλωσης και όλα τα υγειονομικά μέτρα θα τηρηθούν στο ακέραιο. 

Θυμόμαστε: Ανανεώνετε τη συνδρομή σας στον Σύλλογο για το έτος 2021 (€15/οικογένεια), με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του Συλλόγου, στην Εθνική Τράπεζα(ΙΒΑΝ: GR33 0110 6690 0000 6690 0444 820ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ:ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΔΟΥΚΑ).Σε λίγες ημέρες λαμβάνετε την απόδειξη πληρωμής μετά από σάρωση. 

Επικοινωνείτε μαζί μας: Στην ηλεκτρονική διεύθυνση και ιστοσελίδαe-mail:sylgondimd@gmail.comsite: https://syllogos-goneon-ekp-doyka.webnode.gr ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Newsletter, Ιούλιος 2021

Αγαπητά Μέλη,

Ολοκληρώθηκε με ικανοποίηση και ανακούφιση η φετινή απρόβλεπτη σχολική χρονιά 2020-21.

Στο τελευταίο χρονικό διάστημα οι μαθητές μας αξιολογήθηκαν για τις επιδόσεις στις γνώσεις τους, που με τόσο κόπο και αγώνα κατέκτησαν τόσο με την δια ζώσης όσο και με την μακρά τηλε-εκπαίδευση. Όλοι οι μαθητές μας αρίστευσαν στην ωριμότητα και τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνάντησή μας με την Διεύθυνση του Σχολείου και παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα θέματα που συζητήθηκαν.

Αυτό το δίμηνο, λοιπόν:

Επικοινωνήσαμε:

Με την Διεύθυνση του Σχολείου και ενημερωθήκαμε ότι:

1. Οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στην τάξη: Α΄Λυκείου & Pre-IB, αντανακλούν την πρόθεση του Σχολείου για την καλύτερη προετοιμασία των μαθητών σε δύο συστήματα (ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος και IB με A Level) δεδομένης της έναρξης λειτουργίας τράπεζας θεμάτων. Ο κ. Δούκας τόνισε ότι, εφόσον το σχετικό νομοσχέδιο διασαφηνίζει αύξηση των απαιτήσεων διά της βαθμολόγησης των εξεταζόμενων μαθημάτων, προέκυψε η ανάγκη για τη μετακίνηση των pre-IB μαθημάτων κατά τις μεσημβρινές ώρες και μάλιστα χωρίς οικονομική επιβάρυνση, προκειμένου να δίδεται η δυνατότητα, σε όσους το επιθυμούν, να έχουν επαφή και με τις δύο επιλογές. Για τη συμβατότητα του νέου ωραρίου με τις απογευματινές δραστηριότητες (π.χ. των ομάδων), με τους μαθητές του pre-IB να αποκλείονται εκ των πραγμάτων από τις δραστηριότητες, η Διεύθυνση υπογράμμισε ότι κάθε επιλογή έχει το "κόστος" της.

2.Για το θέμα των προσομοιωτικών εξετάσεων που το Σχολείο διεξήγαγε για πρώτη φορά στο Γυμνάσιο συζητήθηκε η πιο προσεκτική μελέτη του ορισμού ημερομηνίας έναρξης. Σε περίπτωση που διεξαχθούν εκ νέου στο μέλλον ή καθιερωθούν και στο Γυμνάσιο θα πρόκειται για μια πολύ θετική πρωτοβουλία. Από τη πλευρά μας ζητήθηκε η ενημέρωση να γίνεται έγκαιρα και κυρίως μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (όχι μόνο μέσω πλατφόρμας teams) και να επανεξεταστεί η χρήση της λέξης "προσομoιωτικές" που δίχασε τα μέλη μας. Ωστόσο το Σχολείο την υπεράσπισε με θέρμη.

3. Ζητήσαμε ανακαίνιση ορισμένων χώρων στις σχολικές εγκαταστάσεις (π.χ. σε χώρους υγιεινής, υπόγειους χώρους απογευματινών δραστηριοτήτων κ.ά.) και ο κ. Δούκας διαβεβαίωσε ότι δρομολογούνται ήδη αρκετές ενέργειες σχετικά που θα έχουμε την ευκαιρία να εντοπίσουμε από Σεπτέμβριο.

4. Μεταφέραμε στη Διεύθυνση ένα θέμα που απασχόλησε αρκετά μέλη και αφορά την απουσία πρωινής προσευχής σε πολλές αίθουσες και την έλλειψη κοινής γραμμής ως προς αυτό το ζήτημα. Ο κ. Δούκας διαβεβαίωσε επαναφορά της πρωινής προσευχής με την επάνοδο στην κανονικότητα και αντιμετώπιση της "χαλάρωσης" στο συγκεκριμένο θέμα.

5. Έγινε αναφορά στην κατά καιρούς παρουσία σε σχολικές εκδηλώσεις καλλιτεχνών περιορισμένου εύρους από τα ποικίλα υπάρχοντα είδη τέχνης και δόθηκε η ευκαιρία να γίνουν διευκρινίσεις από πλευράς μας, όχι τόσο ως προς το είδος της καλλιτεχνικής παρουσίας, όσο ως προς το αποτύπωμα αυτών στην καλλιέργεια του ποιοτικού αισθητηρίου των παιδιών.

6. Για τα θέματα παραβατικότητας που παρουσιάστηκαν στο Σχολείο μας, ζητήθηκε επίμονα η αύξηση εφημερευόντων εκπαιδευτικών που να επιτηρούν τόσο εξωτερικούς όσο και τους εσωτερικούς χώρους του Σχολείου μας.

Ολοκληρώθηκε η δράση της εικονικής άθλησης με κλήρωση δώρων και προσφορά στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα»:

Ολοκληρώθηκε η αθλητική δράση Doukas Virtual Run που υλοποιήθηκε με τη συνδιοργάνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με τα Εκπαιδευτήρια Δούκα.

Ο Σύλλογός μας μετά από κλήρωση, διέθεσε 5 δώρα αξίας 100 ευρώ σε 5 τυχερούς συμμετέχοντες. Τα δώρα εστάλησαν προς έκπληξή μας, σε όλα τα μέρη της χώρας, όπως στην Ορεστιάδα και Άμφισσα, αφού στη δράση συμμετείχαν δρομείς από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Συγκεκριμένα κληρώθηκαν: 1 smart ρολόι, 1 ζευγάρι επώνυμα sneakers, 1 ζευγάρι γυαλιά και 2 γεύματα σε εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας.

Το Εκπαιδευτήρια Δούκα διέθεσαν το μεγαλύτερο ποσό από τις συμμετοχές στο ΙΔΡΥΜΑ "ΜΗΤΕΡΑ" προσαυξημένο κατά την κρίση τους, αλλά και 3 δωροεπιταγές των 100 ευρώ σε 3 τυχερούς για χρήση τους σε μεγάλα καταστήματα με Aθλητικά είδη και έπιπλα DIY- "Do It Yourself".

Η εταιρεία "All about Running" που στήριξε με την εφαρμογή(application) την μεγαλοπρεπή δράση, διέθεσε 2 ετήσιες συνδρομές σε ισάριθμους τυχερούς για το περιοδικό "Runner".

Προετοιμάζουμε και σύντομα θα σας αποστείλουμε:

Το καλοκαιρινό ερωτηματολόγιο για όλους τους γονείς-μέλη με ερωτήσεις που αφορούν αποτίμηση της χρονιάς που πέρασε αλλά και προετοιμασία για την επόμενη σχολική χρονιά. Διαπιστώσαμε ότι τα ερωτηματολόγια έδωσαν βήμα σε πολλά από τα μέλη μας, σε μια περίοδο που δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις. Αλλά και η δυσκολία στην προσέλευση των μελών στις Συνελεύσεις, σε περιόδους πριν την πανδημία, θα μπορούσε να οριοθετήσει μια εποχή με νέες μεθόδους επικοινωνίας, αφού η διαδικτυακή επικοινωνία, εργασία, συναλλαγή "ήρθαν και θα μείνουν".

Προγραμματίζουμε το ερχόμενο Φθινόπωρο:

1.Ομαδική επίσκεψη στη "Νέα Πινακοθήκη" με ξενάγηση και ομιλία ειδικά για τα μέλη μας και τα παιδιά μας.

2. Ομαδική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων για ξενάγηση στο κτίριο και στην αίθουσα που φιλοξενείται η γιγαντιαία νωπογραφία του Ραφαήλ "Σχολή των Αθηνών"

Θυμόμαστε:

Ανανεώνουμε τη συνδρομή μας στον Σύλλογο για το έτος 2021 (€15/οικογένεια), με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του Συλλόγου, στην Εθνική Τράπεζα (ΙΒΑΝ: GR33 0110 6690 0000 6690 0444 820). Mετά από λίγες ημέρες θα λάβετε σκαναρισμένη την απόδειξη πληρωμής.

Επικοινωνείτε μαζί μας:

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση και ιστοσελίδα

e-mail:sylgondimd@gmail.com

site: https://syllogos-goneon-ekp-doyka.webnode.gr

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Newsletter, Μάιος 2021

Αγαπητά Μέλη,

Ένα ακόμη δίμηνο της θητείας μας ολοκληρώθηκε με πολυάριθμες δράσεις.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα οι μαθητές επέστρεψαν σταδιακά στο Σχολείο με το επιπλέον μέτρο του "self test", που θεωρούμε ότι κυλά ομαλά. Τα παιδιά μας επέδειξαν πρωτοφανή ωριμότητα και συμμόρφωση στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Ευχαριστούμε για την μεγάλη ανταπόκριση που δείξατε στο ερωτηματολόγιο που σας αποστείλαμε, το οποίο αντικαθιστά μερικώς την Γενική Συνέλευση που δεν πραγματοποιούνται σε καιρούς πανδημίας . Πολλά θέματα θέσαμε ήδη στη Διεύθυνση, ενώ τα υπόλοιπα θα συζητηθούν στην τελευταία τακτική συνάντησή μας, για την τρέχουσα σχολική χρονιά, στις 9 Ιουνίου 2021.

Αυτό το δίμηνο, λοιπόν:

Επικοινωνήσαμε:

Με την Διεύθυνση του Σχολείου και ενημερωθήκαμε ότι:

1. Δεν θα υπάρξει για την τρέχουσα σχολική χρονιά περαιτέρω τροποποίηση στα δίδακτρα.

2. Η ημερομηνία για τις επανεγγραφές και προεξοφλήσεις των διδάκτρων, η 16η Απριλίου, προσέλκυσε περισσότερους γονείς από την περσινή χρονιά και το Σχολείο δεν προτίθεται να την μετακινήσει.

3. Για τις οικογένειες που συμπληρώνουν τα 3 χρόνια παρουσίας στο Σχολείο δε θα υπάρξουν ελαφρύνσεις στα δίδακτρα αλλά μόνο διευκολύνσεις σε κάποιες δραστηριότητες που θα ανακοινωθούν εν καιρώ.

4. Αποκαταστάθηκαν κάποια τεχνικά θέματα στα σχολικά λεωφορεία (προβληματικές ζώνες ασφαλείας, παράθυρα που δεν άνοιγαν), μετά από επισήμανσή μας. Παρακαλούμε, αν υποπέσει στην αντίληψή σας κάποια βλάβη σε κάποιο σχολικό να μας ενημερώνετε στέλνοντας μας και τον αριθμό του Σχολικού.

5. Έγιναν διορθωτικές κινήσεις από την πλευρά του Σχολείου στις ημερομηνίες για τις προσομοιωτικές εξετάσεις μετά από επισήμανση και δυσανασχέτηση ικανού ποσοστού οικογενειών του Σχολείου μας καθώς και με δική μας παρέμβαση κατόπιν επικοινωνίας.

6. Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στις ανακοινώσεις για τις απογευματινές δραστηριότητες (after school) για την επόμενη σχολική χρονιά.

Ενισχύσαμε την οδική ασφάλεια του περιβάλλοντα χώρου του σχολείου μας:

Με παρέμβασή μας τοποθετήθηκαν από τον Δήμο Αμαρουσίου "3 ηλιακοί φανοί" σε 3 σημεία, στους δρόμους ακριβώς γύρω από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα , για να αναχαιτίσουν την ταχύτητα των διερχομένων αυτοκινήτων.

Αθληθήκαμε και προσφέρουμε στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα»:

Με τo Doukas Virtual Run, μια καινοτόμο αθλητική δραστηριότητα για το σχολείο μας, που υλοποιήθηκε με τη συνδιοργάνωση των Εκπαιδευτηρίων Δούκα και του Συλλόγου μας. Ο αγώνας είναι ακόμα ενεργός(εγγραφές μέχρι 21/5/2021, "τρέξε και κέρδισε" μέχρι 26/5/2021) και προτρέπουμε τα μέλη μας να συμμετάσχουν. Σκοπός του αγώνα είναι να προάγει τον αθλητισμό, την ευγενή άμιλλα και τον υγιεινό τρόπο ζωής και παράλληλα να ενισχύσει το έργο του Κέντρου Βρεφών "ΜΗΤΕΡΑ", διαθέτοντας σε αυτό το συνολικό ποσό από τις συμμετοχές στον αγώνα. Συνεπικουρούν ο Αθλητικός Σύλλογος Εκπαιδευτηρίων Δούκα (Α.Σ.Ε.Δ.), το Αθλητικό Κέντρο Δαΐς και ο Σύλλογος Αποφοίτων Εκπαιδευτηρίων Δούκα (Σ.Α.Ε.Δ.).

Ενισχύσαμε τον εθελοντισμό:

Πραγματοποιήθηκε εθελοντική Αιμοδοσία την 18η Απριλίου 2021.

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ο αθλητικός Σύλλογος ΑΣΕΔ και ο Σύλλογος αποφοίτων-ΣΑΕΔ ένωσαν τις δυνάμεις τους και συγκέντρωσαν 23 φιάλες αίμα που προσφέραμε στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Αττικής, που πραγματοποίησε την διαδικασία.

Βελτιωθήκαμε:

Αναλύοντας τις απόψεις και τα σχόλιά σας από το ερωτηματολόγιο που συμπληρώσατε. Σας παραθέτουμε κάποιες επιπλέον προτάσεις που μας εντυπωσίασαν. Ζητήσατε:

- Εισαγωγή νέων δραστηριοτήτων όπως θεατρική ομάδα, μάθημα για χρήση και εκμετάλλευση ψηφιακών πειστηρίων (forensics) και άλλες αθλητικές δραστηριότητες εκτός από το αθλητικό απόγευμα.

- Επανεξέταση και επάνοδο των κινέζικων, της δημιουργικής απασχόλησης και της μελέτης σε όλες τις ημέρες και όλες τις τάξεις του Δημοτικού.

- Πρόσκληση ακαδημαϊκών, λογοτεχνών και αξιόλογων καλλιτεχνών σε events ενώ δυσαρέσκεια εκφράστηκε για πρόσκληση καλλιτεχνών χαμηλής ή αμφίβολης αισθητικής στις εκδηλώσεις του Σχολείου.

Προγραμματίζουμε:

1.Ομαδική επίσκεψη στη "Νέα Πινακοθήκη" με ξενάγηση και ομιλία ειδικά για τα μέλη μας και τα παιδιά μας.

2. Ομαδική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων για ξενάγηση στο κτίριο και στην αίθουσα που φιλοξενείται η γιγαντιαία νωπογραφία του Ραφαήλ "Σχολή των Αθηνών"

Θυμόμαστε:

Ανανεώνουμε τη συνδρομή μας στον Σύλλογο για το έτος 2021 (€15/οικογένεια), με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του Συλλόγου, στην Εθνική Τράπεζα (ΙΒΑΝ: GR33 0110 6690 0000 6690 0444 820). Mετά από λίγες ημέρες θα λάβετε σκαναρισμένη την απόδειξη πληρωμής.

Επικοινωνείτε μαζί μας:

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση και ιστοσελίδα

e-mail:sylgondimd@gmail.com

site: https://syllogos-goneon-ekp-doyka.webnode.gr

ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Newsletter, Μάρτιος 2021

Αγαπητά Μέλη,

Ένα ακόμη δίμηνο της θητείας μας ολοκληρώθηκε. Σε αυτό το χρονικό διάστημα μια σειρά θεμάτων απασχόλησαν το Σύλλογο και αφορούσαν όλες τις πτυχές της σχολικής ζωής των παιδιών μας, εκπαιδευτικά θέματα, τηλεκπαίδευση, μέτρα υγειονομικής προστασίας, οικονομικά θέματα, κλπ. Παρουσιάζουμε συνοπτικά αυτά που θεωρούμε ότι πρέπει να μοιραστούμε μαζί σας.

Υποδεχτήκαμε:

Το πρόγραμμα επιβράβευσης "Dogether" για τις οικογένειες που επιλέγουν σταθερά το Σχολείο. Ένα πρόγραμμα που η Διεύθυνση διαβεβαιώνει ότι «ήρθε και θα μείνει», ανεξάρτητα από τη συγκυρία και τη διάρκεια της πανδημίας.

Επικοινωνήσαμε

Με την Διεύθυνση του Σχολείου την 10η Μαρτίου 2021 και

1. Προτείναμε εμπλουτισμό της διαδικτυακής καθημερινής εκπαίδευσης των μαθητών με άλλες δράσεις και εκδηλώσεις που να ξεφεύγουν από τα στενά όρια του Τμήματος και να περιλαμβάνουν μαζική συμμετοχή μαθητών από διαφορετικά Τμήματα και Τάξεις, όπως διαδικτυακές εκδηλώσεις, events, γιορτές για επετείους κλπ. Στόχος είναι να αμβλυνθεί η αναπόφευκτη κόπωση ακόμη και των πιο αισιόδοξων μαθητών.

2. Ενημερωθήκαμε ότι δεν θα υπάρξει για την τρέχουσα σχολική χρονιά κάποια τροποποίηση στα δίδακτρα και τις ημερομηνίες πληρωμής. Θα υπάρξουν, ίσως, συμπληρωματικές ανακοινώσεις για τις οικογένειες που συμπληρώνουν τα 3 χρόνια παρουσίας στο Σχολείο. Εμείς, εντελώς πρωτοποριακά, αναλάβαμε την πρωτοβουλία και παρουσιάσαμε στη Διεύθυνση, προτάσεις ανάπτυξης του προγράμματος "Dogether", με ιδέες για δικαιότερη κατηγοριοποίηση των οικογενειών, εφαρμογή συστήματος πόντων με τη χρήση υπηρεσιών κλπ. Στόχος μας, πάντα είναι να καλύψουμε τα πολλαπλά και ποικίλα αιτήματα των γονιών που φτάνουν στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο. Αποκομίσαμε θετικά σχόλια για τις προτάσεις μας και ελπίζουμε να αποτελέσουν την βάση για πιθανή μελλοντική αξιοποίησή τους.

3. Συζητήσαμε τεχνικά προβλήματα για την κατάσταση των σχολικών λεωφορείων (προβληματικές ζώνες ασφαλείας, παράθυρα που δεν ανοίγουν κλπ), καθώς και χρονοδιάγραμμα ανανέωσης στόλου. Ενημερωθήκαμε ότι 11 νέα σχολικά λεωφορεία τέθηκαν στις υπηρεσίες του Σχολείου και σε βάθος τριετίας θα αντικατασταθούν κάποια πεπαλαιωμένα.

4. Στην ερώτησή μας για την πιθανότητα μείωσης του αριθμού μαθητών στα Τμήματα, συναντήσαμε το επιχείρημα της πιστής εφαρμογής της ισχύουσας νομοθεσίας .

Επικοινώνησαν μαζί μας:

Οι μαθητές της βαθμίδας ΙΒ και:

Μας μετέφεραν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους για την ισότιμη αξιολόγησή τους τον ερχόμενο Μάιο 2021, σε σχέση με τους μαθητές από άλλες χώρες. Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Σχολείων με ΙΒ, IBSIGA διευκρίνισε σε όλους, ότι ο Οργανισμός ΙΒ αποφάσισε για την Ελλάδα αξιολόγηση μαθητών με γραπτές εξετάσεις, εφόσον βέβαια δεν υπάρξουν υγειονομικές απαγορεύσεις για την φυσική προσέλευση των μαθητών στα εξεταστικά κέντρα. Σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες με κριτήρια που προφανώς αφορούν την προβληματική παροχή τηλεκπαίδευσης, ο IB Organization(ΙΒΟ) αποφάσισε την εναλλακτική οδό αξιολόγησης των μαθητών άνευ γραπτών εξετάσεων. Μετά από σχετική έρευνα καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι οι ειλημμένες αυτές αποφάσεις δεν αναιρούνται εύκολα, λόγω εφαρμογής αυστηρών κανόνων από τον IBO, όμως η υψηλού επιπέδου προετοιμασία των Ελλήνων μαθητών ΙΒ σε σχέση με μαθητές από άλλες χώρες καθώς και η εμπειρία του Σχολείου των προηγούμενων ετών, μόνο αισιοδοξία οφείλει να γεμίζει τους μαθητές μας και να εμπνέει εμπιστοσύνη για την ασφαλή και ισότιμη αξιολόγησή τους.

Επεκταθήκαμε:

Συμμετέχοντας με τους σύγχρονους τρόπους τηλεπικοινωνίας, στην ενεργοποίηση της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων ώστε να διεκδικούμε, συλλογικά, αιτήματα που ξεφεύγουν από τα όρια της δικής μας σχέσης με τα Εκπαιδευτήρια. Προσωρινή Τριμελής Διοικούσα Επιτροπή, από Κολλέγιο, Αρσάκεια και Ελληνογαλλικά, ανέλαβε να οδηγήσει τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων σε Γενική Καταστατική Συνέλευση και σε αρχαιρεσίες για μεγαλύτερη εκπροσώπηση γονέων και κηδεμόνων, από περισσότερα Ιδιωτικά Σχολεία.

Διασκεδάσαμε :

Με δύο διαδικτυακές καρναβαλικές δράσεις

-Δράση 1η, την Κυριακή των Αποκριών μαθητές και γονείς παρακολούθησαν διαδικτυακή παράσταση ταχυδακτυλουργικών από τον Magic Tolto

-Δράση 2η, Πραγματοποιήθηκε Διαγωνισμός Στολής με ανάρτηση φωτογραφιών και video στις κλειστές ομάδες του Συλλόγου μας και θα μοιραστούν δώρα στους συμμετέχοντες μαθητές.

Προγραμματίζουμε:

Νέα Αιμοδοσία την Άνοιξη του 2021

Διατηρήσαμε:

Για το σύνολο των οικογενειών των μελών μας τη συνεργασία με τον Όμιλο ΙΑΣΩ για διενέργεια test COVID 19 και αντισωμάτων σε προνομιακή τιμή.

Θυμόμαστε:

Ανανεώνουμε τη συνδρομή μας στον Σύλλογο για το έτος 2021 (€15/οικογένεια), με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του Συλλόγου, στην Εθνική Τράπεζα (ΙΒΑΝ: GR33 0110 6690 0000 6690 0444 820). Mετά από λίγες ημέρες θα λάβετε σκαναρισμένη την απόδειξη πληρωμής.

Επικοινωνείτε μαζί μας:

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση και ιστοσελίδα

e-mail: sylgondimd@gmail.com

site: https://syllogos-goneon-ekp-doyka.webnode.gr

ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Newsletter, Ιανουάριος 2021


Αγαπητά Μέλη,

Το πρώτο δίμηνο της θητείας μας ολοκληρώθηκε.    Σε αυτό το χρονικό διάστημα:

Επικοινωνήσαμε: 

με τη Διοίκηση του Σχολείου και:

 • Μεταφέραμε προβληματισμούς και ανησυχίες γονέων που μας γνωστοποιήθηκαν, είτε με ηλεκτρονικό μήνυμα είτε με προσωπική επικοινωνία με κάποιο από τα μέλη του ΔΣ και αφορούσαν την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, την στάση του σχολείου στο πρόγραμμα ΙΒ στην μετά Brexit εποχή, την επανεξέταση του μοντέλου αξιολόγησης των υποψήφιων μαθητών για υποτροφία.
 • Ενημερωθήκαμε, με αφορμή 2 νέες περιπτώσεις μαθητών θετικών στον κορονοιό, για επιπλέον προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούνται, προκειμένου να ληφθεί απόφαση κλεισίματος Τμημάτων.
 • Συμφωνήσαμε για προγραμματισμό περισσότερων κοινών δράσεων με το Σχολείο.

Βελτιωθήκαμε:

 • Πραγματοποιώντας τηλεσυνεδρίαση με το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων CGS και ανταλλάξαμε απόψεις και ιδιαίτερα χρήσιμες πληροφορίες.
 • Διαμορφώνοντας ερωτηματολόγιο - ενδοσκόπηση που σας αποστείλαμε.  Η συμμετοχή ήταν μόνο 20% και σας παραθέτουμε τα σημαντικότερα αποτελέσματα: 

             -   61% των μελών ζήτησε να διατηρηθεί  και στο μέλλον, σε συνθήκες μη πανδημίας, η ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς για την πρόοδο των παιδιών, με αύξηση του χρόνου διάρκειας ενημέρωσης από τους βασικούς δασκάλους/καθηγητές.

            -  75% των μελών ζήτησε να διατηρηθεί και στο μέλλον η παράδοση ελέγχων ηλεκτρονικά.

            -  30% των μελών ζήτησε περισσότερες αναρτήσεις στο facebook επί ποικίλης θεματολογίας.

           -  Τέλος, από τα σχόλια σημειώσαμε τα εξής: την παράδοξη "άνθιση" κάποιων μαθητών στις ιδιαίτερες συνθήκες τηλεκπαίδευσης, που χρήζει προσεκτικού χειρισμού στην δια ζώσης μετάβαση, την διαρκή ανησυχία για τον μεγάλο αριθμό μαθητών στις τάξεις και τα σχολικά.

Ενισχύσαμε:

 • Το Σισμανόγλειο ΓΝΑ με διενέργεια Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην οποία συγκεντρώθηκαν πάνω από 45 φιάλες αίμα.  Ήταν μια συνδιοργάνωση με το Σχολείο, τον ΑΣΕΔ και το Σύλλογο Αποφοίτων.
 • Το 3θέσιο Δημοτικό Σχολείο Μεγανησίου Λευκάδας, με φιλανθρωπική δωρεά ενός εκτυπωτικού πολυμηχανήματος, μαζί με τα αναλώσιμά του.

Διατηρήσαμε:

 • Για το σύνολο των οικογενειών των μελών μας, τη συνεργασία με τον Όμιλο ΙΑΣΩ, για διενέργεια μοριακού τεστ COVID-19 και αντισωμάτων σε προνομιακή τιμή.

Θυμόμαστε πάντοτε ότι:

 • Είμαστε γονείς, ο ρόλος μας είναι ιδιαίτερα σημαντικός στο πλαίσιο τήρησης των μέτρων πρόληψης της εξάπλωσης του COVID-19. Ακολουθούμε τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών και του Σχολείου, για την προστασία όλων μας.
 • Επικοινωνούμε με τον Σύλλογο στην ηλεκτρονική διεύθυνση και ιστοσελίδα. email: sylgondimd1@gmail.com   site: https://syllogos-goneon-ekp-doyka.webnode.gr 
 • Ανανεώνουμε τη συνδρομή μας στο Σύλλογο για το έτος 2021 (15ευρώ/οικογένεια), με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του Συλλόγου, στην Εθνική Τράπεζα (ΙΒΑΝ: GR33 0110 6690 0000 6690 0444 820). Η ολοκλήρωση διαδικασιών απόκτησης κωδικών Internet Banking, απαλλάσσει τα μέλη από την υποχρέωση να μας ενημερώνουν με επισύναψη του καταθετηρίου.

ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Αγαπητά Μέλη,

Πραγματοποιήθηκε την 21η Δεκεμβρίου 2020, η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου με τη Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων ΔΟΥΚΑ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, αφού έγιναν οι συστάσεις μεταξύ Διοίκησης και νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, συζητήθηκαν τα εξής:

Πλαίσιο συνεργασίας Σχολείου- Συλλόγου:

Συζητήθηκε ότι η συνεργασία του Σχολείου με το Σύλλογο και η αύξηση των κοινών δράσεων θα συνεχιστεί με τον παρόν Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ διευκρινίστηκαν σημεία για τη βελτίωση της συνεργασίας αυτής, όπως η καθιέρωση τακτικών συναντήσεων, ανανέωση παραχώρησης Έδρας του Συλλόγου και συνδιοργάνωση ποικίλων δράσεων. Επιπροσθέτως, ενημερωθήκαμε ότι με την ολοκλήρωση της ανακατασκευής της νέας ιστοσελίδας του Σχολείου, περί τα μέσα Ιανουαρίου, το Σχολείο προτίθεται να τοποθετήσει εκ νέου την πύλη εισόδου της δικής μας ιστοσελίδας (site).

ΙΒ, προτάσεις για εισαγωγή νέων μαθημάτων:

Σε πρόταση του Συλλόγου για ενίσχυση των επιλεγόμενων μαθημάτων που αποτελούν πρώτη ή δεύτερη επιλογή των μαθητών, η Διεύθυνση του Σχολείου σημείωσε ότι το πεδίο του ΙΒ είναι εξ ορισμού συνυφασμένο με την εκδήλωση ενδιαφέροντος των μαθητών. Ως εκ τούτου, η δημιουργία τμημάτων χρήζει συμμετοχής τουλάχιστον των 7 μαθητών, αλλά δεν αποκλείεται η ύπαρξη και άλλων τμημάτων με λιγότερους μαθητές (2-3), εφόσον αυτά θεωρούνται ως απαιτούμενα για την επιλογή της σχολής τους.

Αναφέρθηκε ακόμη, η συνεργασία του Σχολείου με σχολές πολλών Πανεπιστημίων άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει διαφορετικός υπεύθυνος συνεργάτης του σχολείου για τις διαφορετικές χώρες ο οποίος ακολουθεί τις εξελίξεις και κατευθύνει τους ενδιαφερόμενους μαθητές.

Επίσης, την ανησυχία που εκδηλώνουν οι ελληνικές οικογένειες σχετικά με τις συνέπειες του Brexit, καθησυχάζει η Διεύθυνση του Σχολείου διακρίνοντας πρόθεση για αλλαγές στη στρατηγική του Βρετανικού Εκπαιδευτικού Συστήματος, προκειμένου να συμβαδίσει με τις ανακύπτουσες ανάγκες στο πεδίο ζήτησης-προσφοράς.

Εν κατακλείδι, το Σχολείο αντέδρασε θετικά στο αίτημά μας για μετάθεση της ενημέρωσης για το ΙΒ σε γονείς με παιδιά σε μικρότερες τάξεις, ώστε να προγραμματίζεται καλύτερα ο σχεδιασμός απόκτησης των κατάλληλων προσόντων.

Υποτροφίες και Ειδική Γραπτή Εξέταση:

Μετά την ανάρτηση του Κανονισμού Εσωτερικών Υποτροφιών από το Σχολείο και την εισαγωγή Ειδικής Γραπτής Εξέτασης μετά τις προαγωγικές ως κριτήριο λήψης εσωτερικής υποτροφίας, μεταφέρθηκε στη Διοίκηση η αντίδραση γονέων επ´αυτού του θέματος. Η αύξηση των εξεταζόμενων μαθημάτων στις προαγωγικές εξετάσεις σε συνδυασμό με την πρόσθετη Ειδική Γραπτή Εξέταση κρίνεται, ότι θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για πολλούς μαθητές, ενώ ο βαθμός δυσκολίας που προκύπτει από την εμπειρία της περσινής πρώτης διεξαγωγής της διαφαίνεται ότι θα μειώσει ουσιωδώς τον αριθμό των μαθητών που λάβουν βαθμολογία τέτοια, ώστε να διεκδικήσουν υποτροφία 15%.

Ο Σύλλογος σημείωσε την ανάγκη για διεξοδικότερη μελέτη εφόσον υπάρχει πρόθεση η εν λόγω εξέταση να παγιωθεί, ώστε να μην δυσχεραίνεται η προσέγγισή της από τις οικογένειες που μπαίνουν σ´ αυτή τη διαδικασία με παιδιά ήδη πεφορτισμένα απ´τις προαγωγικές και τις εξετάσεις των ξένων γλωσσών.

Η άποψη της Διοίκησης αρχικά διέκρινε σαφές προβάδισμα έναντι άλλων σχολείων, εφόσον ενισχύεται με την ειδική γραπτή εξέταση η έννοια της Αριστείας με δίκαιο και δομημένο τρόπο ισότιμο για τους εσωτερικούς υποτρόφους, εκ της αρμόδιας Επιστημονικής Επιτροπής. Εν συνεχεία μας ενημέρωσε, ότι η μέθοδος που ακολουθείται υπό την βάση αλγορίθμου έχει λάβει διακρίσεις για τον τρόπο απόδοσής της. Ωστόσο, υποσχέθηκε ότι θα εξεταστεί εκ νέου σε μελλοντική χρονική στιγμή η επιτυχία του μοντέλου.

Εκφράστηκε σαφώς από την πλευρά μας η πολύπλευρη, πλην της επιβράβευσης της Αριστείας, σημασία των υποτροφιών στις οικογένειες του Σχολείου μας.

Τέλος, από πλευράς μας επισημάνθηκαν μη δικαιολογημένες διαφορές στη διαδικασία επιλογής των εσωτερικών και εξωτερικών υποτρόφων και την έλλειψη αξιολόγησης των εξωτερικών υποτρόφων με Ειδική Γραπτή Εξέταση στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς. Το Σχολείο απάντησε δίνοντας έμφαση στην αυξημένη δυσκολία επιλογής των μαθητών αυτών στην αρχή της βαθμίδας. Επεσήμανε ότι υπάρχουν αυστηρά κριτήρια εξ αυτών για την διατήρηση της υποτροφίας.

Απογευματινές Ομάδες Γυμνασίου - Λυκείου (Ομάδα Ρομποτικής, Ομάδα Φυσικών Επιστημών):

Στο πλαίσιο των απογευματινών ομάδων που υποστηρίζει το Σχολείο, ο Σύλλογος ευχαρίστησε για την μέριμνα που ελήφθη σχετικά με την Ομάδα Ρομποτικής, ενώ επισημάνθηκε η χρεία μεγαλύτερης θεματικής υποστήριξης προς το πεδίο των Φυσικών Επιστημών. Από πλευράς Διοίκησης υπογραμμίστηκε ότι ο προσανατολισμός του Σχολείου στο τρίπτυχο: Γνώσεις, Δεξιότητες, Αξίες βρίσκει κι εδώ σαφώς την εφαρμογή του, αφουγκραζόμενος συνεχώς και αδιαλείπτως την εκδήλωση ενδιαφέροντος των μαθητών και τις προσφερόμενες επιλογές.

Καθιέρωση νέων Αθλητικών δράσεων:

Σύμφωνα με παλαιότερη πρόταση του συλλόγου μας, συζητήθηκε η από κοινού διενέργεια του Συλλόγου με το Σχολείο και τον ΑΣΕΔ μιας καινοτόμου αθλητικής δράσης, το Doukas Run, ώστε να συντελεστούν αναλόγως φιλανθρωπικές προσφορές. Η φύση της δραστηριότητας, οδηγεί αναπόφευκτα στην μετάθεση της διοργάνωσης στην μετά Covid-era.

Τηλεκπαίδευση (διδακτική ώρα - χρήση κάμερας)

Υπογραμμίστηκε η απρόσκοπτη λειτουργία της κάμερας και ο εξορθολογισμός του χρόνου διδακτικών ωρών.

Κλείνοντας και επί τη βάσει διαρκούς συνεργασίας με το Σχολείο επικροτήθηκε η καινοτόμος πρακτική του booking διαδικτυακών συναντήσεων με τους καθηγητές και προτάθηκε από τη Διεύθυνση η εφαρμογή ενός συνδυασμού διαδικτυακών και διά ζώσης συναντήσεων με διατήρηση του booking , εν ευθέτω, στην περίπτωση που θεωρήσουν οι γονείς πιο πρακτικό αυτό το μοντέλο επαφών.

17 Φεβρουαρίου 2020

Τακτική Συνάντηση Του Συλλόγου με τη Διεύθυνση του Σχολείου!

   Αγαπητοί γονείς,

   Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στις 17 Φεβρουαρίου 2020 έλαβε χώρα η τριμηνιαία συνάντησή μας με την Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων ΔΟΥΚΑ.

   Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα και σε πνεύμα συναντίληψης για τους σκοπούς και τις δράσεις του Συλλόγου μας, γεγονός που αποδεικνύεται και εμπράκτως, από την αποδοχή από την Διεύθυνση του Σχολείου προηγούμενου αιτήματος μας για δωρεάν παραχώρηση χώρου και μεταφορά της επίσημης έδρας του Συλλόγου μας εντός του Σχολείου. Είχαμε λοιπόν την ευκαιρία, κατά την συνάντηση, να ενημερώσουμε τη Διεύθυνση του Σχολείου για την ολοκλήρωση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών για τη μεταφορά της επίσημης έδρας του Συλλόγου μας εντός του Σχολείου και να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για τη θετική τους ανταπόκριση στο θέμα.

   Στα πλαίσια της συνάντησης μας συμφωνήθηκαν καλές πρακτικές συνεργασίας, ως βάση της επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ του Συλλόγου μας και του Σχολείου.

   Ο Σύλλογος έθεσε το θέμα της οικονομικής πολιτικής του Σχολείου και επανέλαβε την ανάγκη ύπαρξης μιας σταθερής οικονομικής πολιτικής ανά βαθμίδα εκπαίδευσης, ώστε να καθίσταται δυνατός ο σχετικός οικογενειακός προγραμματισμός. Η Διεύθυνση του Σχολείου μας ενημέρωσε ότι είναι σε διαδικασία σχεδιασμού της οικονομικής πολιτικής για το επόμενο σχολικό έτος (2020 -2021), η οποία πρόκειται να ανακοινωθεί στον τέλος Φεβρουαρίου, με γνώμονα την διασφάλιση του υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικού έργου του σχολείου μας.

   Στα πλαίσια των κοινών δράσεων του Συλλόγου με το Σχολείο, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά η βούληση ενίσχυσης της συνεργασίας μας. Σημειώνουμε την συμμετοχή του Συλλόγου στην εκδήλωση «Χτίζουμε Γέφυρες» με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αναπηρίας (11.12.2019), στη 2η Διαβούλευση επί του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Αμαρουσίου με την Ομάδα Ecomobility του Σχολείου (14.02.2020) αλλά και την συμμετοχή Μελών μας στην Επίδειξη του Προγράμματος Εξάσκησης Κινητικών Δεξιοτήτων Special Olympics "MATP" (19.02.2020). Συζητήθηκαν επιμέρους προτάσεις συνδιοργάνωσης εκδηλώσεων για τις οποίες θα λάβετε σχετική ενημέρωση.

   Περαιτέρω συζητήθηκαν λειτουργικά θέματα όπως η λειτουργία των απογευματινών ομάδων και η συμμετοχή σε σχολικούς διαγωνισμούς, η Κάρτα Μαθητή, για την οποία ενημερωθήκαμε ότι στο προσεχές διάστημα θα καταστεί εκ νέου δυνατή η ηλεκτρονική παρακολούθησή της και η λειτουργία του κυλικείου.

   Τέλος επισημάνθηκαν θέματα σχετιζόμενα με την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, για τα οποία το Σχολείο επεσήμανε την ανάγκη τήρησης των Κανονισμών (ιδίως αναφορικά με την φύλαξη του σχολικού μαθητικού υπολογιστή) και με τους χώρους υγιεινής, τα οποίας είχαν τεθεί υπ' όψη μας από Μέλη μας.

   Φιλικά,

  Το ΔΣ του Συλλόγου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

To Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ. 1 του Καταστατικού, καλεί τα μέλη του Συλλόγου σε τακτική Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 18.00 μμ σε αίθουσα των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, με τα ακόλουθα θέματα:

1. Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνελεύσεως.

2. Έγκριση εκθέσεως πεπραγμένων Δ.Σ. κατά το προηγούμενο έτος.

3. Έγκριση Ταμειακού Απολογισμού και Ισολογισμού προηγούμενου έτους, με βάση την Έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής.

4. Απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. από κάθε διαχειριστική ευθύνη.

5. Προγραμματισμός δράσεων του Συλλόγου

Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας η Γ.Σ. θα επαναληφθεί την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 και θα έχει απαρτία ανεξάρτητα από τον αριθμό των συμμετεχόντων.

Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2019

Το Διοικητικό Συμβούλιο

  UNICYCLING in A c t i o n

Αγαπητοί Γονείς,
     Αποφασίσαμε φέτος να δώσουμε στις επίσημες στολές των παιδιών μας που πλέον δεν χρειαζόμαστε μια «δεύτερη ευκαιρία» και να συμβάλλουμε με τον τρόπο αυτό  στους σκοπούς του ανθρωπιστικού φορέα "Coeurs pour Tous Hellas-Καρδιές για Όλους", που υποστηρίζει τα παιδιά με συγγενή καρδιοπάθεια.

Σας καλούμε λοιπόν, να προσφέρετε τις επίσημες στολές των παιδιών σας που δεν χρησιμοποιείτε πια και να τους δώσετε μια «δεύτερη ευκαιρία», ώστε να χρησιμοποιηθούν ξανά!

    Ο Σύλλογος μας θα διαθέσει τις στολές στους γονείς, κατά τη διάρκεια του Bazaar του σχολείου, σε συμβολικές τιμές (έως και - 70% της αρχικής τους αξίας), και όλα τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα προσφερθούν από το Σύλλογό μας, στον ανθρωπιστικό φορέα "Coeurs pour Tous Hellas-Καρδιές για Όλους", τον οποίο θα ενισχύσει φέτος και το Σχολείο μας, με τις δράσεις του Bazaar. 

Η συλλογή των στολών θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δαΐς (επίπεδο -1), τις κατωτέρω ημέρες και ώρες:
Τετάρτη 6/11 από τις 16.30 - 19.00
• Δευτέρα 11/11 από τις 18:00 - 19:30
(ώρα γενικής συνέλευσης του συλλόγου).

Οι στολές που θα μας παραδοθούν πρέπει να είναι σε ΑΡΙΣΤΗ κατάσταση, όπως θα θέλαμε να τις αγοράσουμε και εμείς για τα παιδιά μας:

Καθαρές και σιδερωμένες

• Χωρίς μόνιμους λεκέδες

• Χωρίς σκισίματα

• Χωρίς ετικέτα ονόματος

• Με την ετικέτα του μεγέθους (κατά προτίμηση)

     Τα μέλη μας θα ενημερωθούν για όλες τις λεπτομέρειες της δράσης και με σχετικό μήνυμα. Για επιπλέον πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο email του Συλλόγου μας: sylgondimd1@gmail.com

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

NEWSLETTER OKT 2019:

14 Οκτωβρίου 2019: 

Πρώτη συνάντηση ΔΣ Συλλόγου  με τη Διοίκηση του Σχολείου για το νέο εκπαιδευτικό έτος!

   Αγαπητοί γονείς,

   Πραγματοποιήθηκε στις 14 Οκτωβρίου η πρώτη συνάντηση μας με τη Διοίκηση του Σχολείου για το τρέχον εκπαιδευτικό έτος,

   Στα πλαίσια της συνάντησης εκφράσαμε την ικανοποίηση μας για σειρά ενεργειών που πραγματοποιήθηκαν από το Σχολείο σε συνέχεια και προτάσεων του Συλλόγου (ανανέωση αθλητικών εγκαταστάσεων, νέες αθλητικές στολές Δημοτικού καλύτερης ποιότητας, έγκαιρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση για το απογευματινό πρόγραμμα Γυμνασίου - Λυκείου, παγκάκια στους χώρους του Δημοτικού) αλλά και τον ΑΣΕΔ (εκπτώσεις στα οικογενειακά προγράμματα στο ΔΑΙΣ).

   Περαιτέρω, επιβεβαιώθηκε η πρόθεση ενίσχυσης της συνεργασίας του Συλλόγου με το Σχολείο μέσω της προβολής δράσεων του Συλλόγου από τα ηλεκτρονικά μέσα του Σχολείου (Ε-γονέας) καθώς και μέσω συνδιοργάνωσης εκδηλώσεων εντός του εκπαιδευτικού έτους για τις οποίες θα λάβετε σχετική ενημέρωση.

   Συζητήθηκαν επιμέρους οργανωτικά - λειτουργικά θέματα ως κατωτέρω:

 • Ασφάλεια υαλοπινάκων: Με αφορμή πρόσφατο περιστατικό θραύσης γυάλινης επιφάνειας στο χώρο του Γυμνασίου, η οποία προορίζονταν να αντικατασταθεί από plexiglass, τέθηκε το θέμα της ασφάλειας των παραθύρων κλπ και επιβεβαιώσαμε με το Σχολείο ότι όλα τα εξωτερικά παράθυρα έχουν προστατευτικό φιλμ.
 • Παράδοση ipads - lockers: Τέθηκε το θέμα της καθυστέρησης στην παράδοση των ipads και των lockers και ενημερωθήκαμε ότι η καθυστέρηση στην παραλαβή των ipads από τους μαθητές οφείλεται στην αντίστοιχη καθυστέρηση παράδοσής τους στην Τεχνική Υπηρεσία, για δεν την καθυστέρηση στην παράδοση των lockers το Σχολείο θα εξετάσει το θέμα.
 • Κυλικείο: Τέθηκε το θέμα της συχνότερης ανανέωσης των φρέσκων ειδών το οποίο το Σχολείο θα εξετάσει και ενημερωθήκαμε ότι σύντομα θα επαναλειτουργήσει η Μαθητική Κάρτα.
 • Σχολικές εκδρομές: Τέθηκε το θέμα των επαναλαμβανόμενων εκδρομών στο ίδιο μέρος, το οποίο το Σχολείο θα εξετάσει λαμβάνοντας όμως υπ' όψιν ότι οι χώροι των ψυχαγωγικών εκδρομών θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις ασφάλειας κλπ.
 • Αριθμός παιδιών στις τάξεις του Λυκείου: Τέθηκε το θέμα του αριθμού των παιδιών κυρίως στα τμήματα της Α' Γενικού Λυκείου και το Σχολείο μας ενημέρωσε ότι η αύξηση του αριθμού - η οποία είναι εντός των επιτρεπόμενων ορίων- ανέκυψε από εσωτερικές μετακινήσεις μαθητών στην αρχή της σχολικής χρονιάς από το τμήμα PRE IB.

   Τέλος αναφορικά με την οικονομική πολιτική του Σχολείου για το εκπαιδευτικό έτος 2020 - 2021, η Διοίκηση μας ενημέρωσε ότι θα συνεκτιμήσει τα δεδομένα και θα προβεί σε σχετικές ενέργειες τον Μάρτιο 2020. Θα θέσουμε εκ νέου το θέμα στην επόμενη τριμηνιαία συνάντησή μας με την Διοίκηση του Σχολείου τον Ιανουάριο 2020.

19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019: Συνάντηση ΔΣ Συλλόγου - Διοίκησης Σχολείου

Αγαπητοί γονείς,

Την 19η Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου μας με τη Διοίκηση του Σχολείου προκειμένου να παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα της έρευνας ικανοποίησης γονέων που διεξήχθη τον Μάιο 2019 και να συζητήσουμε σειρά θεμάτων που αφορούν στην οργάνωση και λειτουργία του Σχολείου εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Στα πλαίσια της συνάντησης, διεξήχθη μια εποικοδομητική συζήτηση με την Διεύθυνση του Σχολείου αναφορικά με τα αποτελέσματα της έρευνας και επισημάνθηκαν θέματα που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης/αξιολόγησης, με γνώμονα πάντα το όφελος των παιδιών μας.

Περαιτέρω, ενημερωθήκαμε για τη συνεργασία του Σχολείου με νέο προμηθευτή (GSA) για τις αθλητικές στολές του Δημοτικού. Οι νέες στολές με βελτιωμένη ποιότητα και χωρίς ιδιαίτερα αυξημένο κόστος, θα διατίθενται από τον ΜΑΘΗΤΟΚΟΣΜΟ από τα τέλη Αυγούστου. Οι υπάρχουσες στολές, οι οποίες διατίθεται από τον ΜΑΘΗΤΟΚΟΣΜΟ με έκπτωση 50% μέχρι τα μέσα Ιουλίου, θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούνται για τα επόμενα τρία χρόνια.

Τέλος, συζητήθηκαν επιμέρους οργανωτικά και λειτουργικά θέματα εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς αλλά και η διεύρυνση της συνεργασίας του Συλλόγου με το Σχολείο σε σειρά ενδοσχολικών δράσεων που θα καθοριστούν τον Σεπτέμβριο.

Ευχόμαστε καλά αποτελέσματα στα παιδιά που έχουν δώσει εξετάσεις, καλή ξεκούραση και καλές διακοπές σε μικρούς και μεγάλους!

Φιλικά,

Το Διοικητικό Συμβούλιο 

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ!

   Τα Εκπαιδευτηριά μας συμμετέχουν στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης| Bravo Schools, ο οποίος αναπτύσσεται από το QualityNet Foundation και αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας in action for a better world.Η υποψηφιότητά μας αποτελείται από 2 δράσεις, που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ και συγκεκριμένα του άξονα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

   Όλοι Εμείς μπορούμε τώρα και έως και την Πέμπτη, 30.05.2019 να στηρίξουμε τις προτάσεις του Σχολείου μας, μέσω της ανοικτής ψηφοφορίας και να το αναδείξουμε Πρεσβευτή των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, Κέντρο Ενημέρωσης και Αφύπνισης των τοπικών κοινωνιών.

   Ψηφίζουμε, λοιπόν, ΕΔΩ με στόχο την επιβράβευση των εκπαιδευτικών μας προσεγγίσεων.Η γνώμη μας έχει αξία! Για να δημιουργήσουμε έναν Καλύτερο Κόσμο! 

Διαγωνισμός Βιβλίου

      Αγαπητοί γονείς,                                                                                                                                           Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι το βιβλίο της Κέλλυς Αλχανάτη, μέλους του Συλλόγου μας, "Ξαναπάτα Like Επιτέλους" είναι υποψήφιο στην στην κατηγορία Ελληνική Εφηβική Λογοτεχνία. πρώτη φάση του διαγωνισμού Public Book Awards.                                                          Πατώντας στο παρακάτω link οδηγείστε κατευθείαν στην υποψηφιότητα της Κέλλυς Αλχανάτη και με την ψήφο σας μπορεί να περάσει στην δεύτερη φάση με τα 10 καλύτερα βιβλία της χρονιάς. 

https://www.publicbookawards.gr/2019/vote2019.php?auto=1&CatID=6&id=926

Συνάντηση ΔΣ Συλλόγου - Διοίκησης Σχολείου

Αγαπητοί γονείς,

Την 15η Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου μας με τη Διοίκηση του Σχολείου προκειμένου να συζητήσουμε σειρά θεμάτων που αφορούν στην οργάνωση και λειτουργία του Σχολείου, όπως αυτά έχουν αναδειχθεί από την έρευνα γονέων και έχουν επισημανθεί από εσάς από την αρχή της σχολικής χρονιάς μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα ακόλουθα θέματα:

Α.  Οικονομική Πολιτική του Σχολείου:

Επικοινωνήσαμε στο Σχολείο το αίτημα ύπαρξης μια σταθερής οικονομικής πολιτικής καθώς η σταθερότητα αποτελεί αναγκαία και ικανή συνθήκη για ορθολογικές, ενημερωμένες και σωστές αποφάσεις από την πλευρά των γονέων.

Σύμφωνα με το Σχολείο, δεν είναι δυνατή η διαμόρφωση μιας σταθερής οικονομικής πολιτικής σε βάθος χρόνου καθώς υπάρχουν εξωγενείς παράγοντες που δύνανται να επηρεάσουν το κόστος. Αναφέρθηκε ενδεικτικά η πρόσφατη αύξηση του κατώτατου μισθού που επιβάρυνε το λειτουργικό κόστος.

Η Διοίκηση συνέχισε επισημαίνοντας ότι η επιδίωξη διαμόρφωσης σταθερής οικονομικής πολιτικής, επειδή ακριβώς δεν μπορεί να προβλέψει αντίστοιχους παράγοντες θα κατέτεινε να είναι αυξητική και ενδεχομένως να απέβαινε εις βάρος των γονέων.

Περαιτέρω, αναφορικά με το θέμα της αξιοποίησης των αυξήσεων, το Σχολείο σημείωσε ότι διαχρονικά προβαίνει σε επενδύσεις τόσο στο εκπαιδευτικό πεδίο όσο και στο πεδίο των υποδομών, σύμφωνα με τον σχετικό προγραμματισμό του. Σε αυτό το πλαίσιο το Σχολείο επεσήμανε την αύξηση της χρήσης νέων μισθωμένων λεωφορείων για την μετακίνηση των μαθητών σε αντικατάσταση πεπαλαιωμένων σχολικών λεωφορείων.

Β.  Ασφάλεια αθλητικών εγκαταστάσεων - ανανέωση υποδομών:

Το Σχολείο επανέλαβε τον προγραμματισμό του για σταδιακή ανανέωση των αθλητικών χώρων (στίβος).

Γ.  Ποιότητα μαθητικών στολών:

Το Σχολείο μας ενημέρωσε ότι βρίσκεται στην τελική διαδικασία επιλογής νέου προμηθευτή με σκοπό την βελτιστοποίηση της ποιότητας των καθημερινών στολών, σημειώνοντας ωστόσο ότι η αλλαγή στολής ίσως επιφέρει επιπλέον κόστος. Επιπροσθέτως μας διαβεβαίωσε ότι οι υπάρχουσες στολές θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τα επόμενα τρία έτη.

Δ.  Ανάληψη διοργάνωσης μαθητικών αγώνων από το Σχολείο:

Επισημάνθηκε η εξαιρετική παρουσία του σχολείου σε σειρά μαθητικών αγώνων και συζητήθηκε η δυνατότητα ανάληψης διοργάνωσης μαθητικών αγώνων από το Σχολείο, επ' ωφελεία των μαθητών μας. Το Σχολείο μας ενημέρωσε ότι τα εν λόγω θέματα, όπως και αυτό της διοργάνωσης των επόμενων αγώνων ρητορικής, εξετάζονται αρμοδίως στα πλαίσια της Στρατηγικής Επικοινωνίας και περί τον μήνα Ιούλιο, αποφασίζονται οι αντίστοιχες δράσεις για κάθε σχολικό έτος.

Ε. Εορτασμός 25ης Μαρτίου:

Επικοινωνήσαμε στο Σχολείο τα σχόλια που λάβαμε για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και τη μη λειτουργία του Σχολείου την 22α Μαρτίου 2019. Σύμφωνα με το Σχολείο, ο σχετικός προγραμματισμός έγινε προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή των παιδιών στις σχολικές εορτές, δεδομένου ότι πραγματοποιήθηκαν εντός του σχολικού προγράμματος. Συνέχισαν λέγοντας ότι η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου προβλέπει για την ημέρα που προηγείται της επετείου αποκλειστικά δίωρο εορτασμό και σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Σχολείου, σε αντίστοιχες περιπτώσεις εορτασμού εθνικών επετείων, μεγάλος αριθμός μαθητών απουσίαζε, για πρακτικούς λόγους. Η εμπειρία αυτή τους οδήγησε σε αυτήν την επιλογή.

Επιπλέον των ανωτέρω συζητήθηκαν επιμέρους λειτουργικά ζητήματα για τα οποία λάβαμε δέσμευση ότι θα εξετασθούν προς επίλυση και θα ενημερωθούμε αρμοδίως.

Τέλος, επισημάνθηκε και από τις δύο πλευρές η βούληση ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ του Συλλόγου και του Σχολείου, μέσω -μεταξύ άλλων- της συν διοργάνωσης επιμορφωτικών/ενημερωτικών εκδηλώσεων. Προς το σκοπό αυτό θα υποβληθούν εκ μέρους του Συλλόγου συγκεκριμένες προτάσεις για την επόμενη σχολική χρονιά.

Φιλικά

Το Διοικητικό Συμβούλιο