Απολογισμός Δράσης 2018-2019

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΔΟΥΚΑ

ΕΤΩΝ 2018 - 2019

********************

Το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγη από τη Γενική Συνέλευση της 24ης Νοεμβρίου 2018 και συγκροτήθηκε σε σώμα την 3η Δεκεμβρίου 2018.

Με παρακαταθήκη τις δράσεις του απερχόμενου ΔΣ, το πρώτο έτος της θητείας μας (2018 - 2019) κινηθήκαμε με βάση συγκεκριμένους άξονες δραστηριότητας και προβήκαμε στις εξής ενέργειες:

· ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ

1.1 Ένας από τους βασικούς άξονες δραστηριότητας μας είναι η ενίσχυση της δυναμικής του Συλλόγου μας προκειμένου να ενισχυθεί η παρουσία μας στο Σχολείο. Ο Σύλλογος μας στο τέλος Οκτωβρίου 2018 αριθμούσε 301 μέλη. Έκτοτε ενεγράφησαν 81 νέα μέλη, με την διαγραφή δε 20 γονέων - μελών που αποχώρησαν από το Σχολείο, σήμερα αριθμούμε 362 μέλη. Φιλοδοξούμε στην εγγραφή νέων μελών στο Bazaar του Σχολείου μας που θα λάβει χώρα στις 23- 24 Νοεμβρίου 2019. Το stand του Συλλόγου μας θα βρίσκεται στο κτίριο του Δημοτικού όπου θα προβάλουμε μέσω οθόνης τις δράσεις μας με σκοπό να προσελκύσουμε νέα μέλη!

1.2 H ιστοσελίδα μας, η οποία φιλοξενείται στο site του Σχολείου, έχει ανανεωθεί και ενημερώνεται συστηματικά για τις δράσεις μας. Η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας του Συλλόγου παρουσίασε σημαντική αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Πάνω από 400 χρήστες του διαδικτύου κατά μέσο όρο, επισκέπτονται κάθε μήνα πλέον την ιστοσελίδα του Συλλόγου για να ενημερωθούν επί των δράσεων και των εκδηλώσεων του Συλλόγου.

1.3 Σημαντική είναι και η παρουσία μας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, καθώς η σελίδα του Συλλόγου μας στο Facebook ακολουθείται από 762 άτομα και αρέσει σε 748 άτομα.

· ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

2.1 Η συνεργασία μας με το Σχολείο διευρύνθηκε σημαντικά και ενισχύθηκε ο ρόλος του Συλλόγου καθώς προσκληθήκαμε να συμμετάσχουμε ως φορέας σε σειρά δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων του Σχολείου. Επιπλέον, στα πλαίσια της επικοινωνίας μας με το Σχολείο σειρά δράσεων του Σχολείου προβλήθηκαν και μέσω του Συλλόγου στα μέλη του αλλά και αντιστρόφως, δράσεις του Συλλόγου επικοινωνήθηκαν στους γονείς μέσω του ηλεκτρονικού εντύπου του Σχολείου Ε-Γονέας, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγαστή μας συνεργασία.

2.2 Στα πλαίσια των τριμηνιαίων συναντήσεων μας με την Διοίκηση του Σχολείου, αλλά και εκτάκτως, όποτε ανέκυπτε σχετική ανάγκη, θέσαμε σειρά λειτουργικών - οργανωτικών θεμάτων, για τα οποία ενημερώσαμε εν συνεχεία εγγράφως τα μέλη μας.

2.3 Ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής:

• Ποιότητα μαθητικών στολών- Αντικατάσταση προμηθευτή.
  • Μεγάλος αριθμός μαθητών σε κάποιες τάξεις.
  • Θέματα σχετικά με τη διατροφή των μαθητών.
  • Θέματα Σχολικών λεωφορείων.
  • Οικονομική Πολιτική του Σχολείου.
  • Ασφάλεια αθλητικών εγκαταστάσεων - ανανέωση υποδομών.
  • Σχολικές Εκδρομές.
  • Έγκαιρη ενημέρωση για τις απογευματινές δραστηριότητες/ομίλους για τον καλύτερο προγραμματισμό των μαθητών.

2.4 Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να εκφράσουμε την ικανοποίηση μας για σειρά ενεργειών που πραγματοποιήθηκαν από το Σχολείο σε συνέχεια και προτάσεων του Συλλόγου (ανανέωση αθλητικών εγκαταστάσεων, νέες αθλητικές στολές Δημοτικού καλύτερης ποιότητας, έγκαιρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση για το απογευματινό πρόγραμμα Γυμνασίου - Λυκείου, πάγκοι πικ νικ στους χώρους του Δημοτικού) αλλά και τον ΑΣΕΔ (εκπτώσεις στα οικογενειακά προγράμματα στο ΔΑΙΣ).

2.5 Περαιτέρω στα πλαίσια της τελευταίας μας συνάντησης με τη Διοίκηση του Σχολείου σε κλίμα εποικοδομητικής συνεργασίας επιβεβαιώθηκε η πρόθεση ενίσχυσης της συνεργασίας του Συλλόγου με το Σχολείο μέσω συνδιοργάνωσης εκδηλώσεων εντός του τρέχοντος σχολικού έτους για τις οποίες θα λάβετε σχετική ενημέρωση.

· ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

3.1 Ο Σύλλογος, όπως κάθε χρόνο, εξασφάλισε σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ 80 θέσεις για τον παιδικό αγώνα του Μαραθωνίου της Αθήνας, οι οποίες διετέθησαν μέσω του Σχολείου σε μαθητές και μαθήτριες των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, χαρίζοντας στα παιδιά μας την μοναδική εμπειρία της συμμετοχής σε μια μεγάλη γιορτή του πολιτισμού και του αθλητισμού και του τερματισμού στο Παναθηναϊκό Στάδιο

3.2 Με πρωτοβουλία του προηγούμενου ΔΣ του Συλλόγου και σε συνεργασία με το Σχολείο δημιουργήθηκε το Μάρτιο 2018 η Ομάδα Δρομέων DOUKAS RUNNING TEAM. Ο Σύλλογος μας συμμετέχει ενεργά στην Ομάδα και συνεργάζεται με το Σχολείο για την οργάνωση των προπονήσεων και ενός γενικότερου άξονα ευζωίας και έδωσε δυναμικό παρόν με την Ομάδα του Σχολείου στον αγώνα RACE FOR THE CURE τον Σεπτέμβριο 2019.

· ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

4.1 Από της ανάληψης των καθηκόντων μας και μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς 2018 - 2019 πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι κατωτέρω εκδηλώσεις:

• Θεατρική Παράσταση «Ερωτευμένος Σαίξπηρ» στο ΘΕΑΤΡΟΝ στον Ελληνικό Κόσμο στις 16 Δεκεμβρίου 2018, η οποία είχε προγραμματιστεί και επικοινωνηθεί στα Μέλη από το απερχόμενο ΔΣ του Συλλόγου μας με συμμετοχή 116 ατόμων.
  • Αποκριάτικο παιδικό πάρτι στο Κτήμα Αριάδνη στις 24 Φεβρουαρίου με συμμετοχή 362 ατόμων (193 γονείς - 169 παιδιά).
  • Πάρτι Γονέων στο BarRestaurantCascara στις 12 Απριλίου 2019 με συμμετοχή 100 ατόμων.

4.2 Την τρέχουσα σχολική περίοδο έχουν ήδη προγραμματιστεί και επικοινωνηθεί στα μέλη μας οι κατωτέρω εκδηλώσεις:

• Θεατρική Παράσταση «Μικρές Ιστορίες για Αγρίους» στο ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ (Rex) στις 9 Νοεμβρίου 2019.

Παράσταση για παιδιά Στ' Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου (110 συμμετέχοντες). Η εν λόγω εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, γονείς και παιδιά απόλαυσαν μία εξαιρετική παράσταση με μικρές ιστορίες της καθημερινής ζωής, των σχέσεων και των συγκρούσεων της νεανικής ηλικίας.

• Ξενάγηση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στις 7 Δεκεμβρίου 2019 (60 συμμετέχοντες).
  • Θεατρική Παράσταση «Οδύσσεια» στο Θέατρο «ΟΛΥΜΠΙΑ» στις 15 Δεκεμβρίου 2019.
  • Μιούζικαλ «Το Φάντασμα της Όπερας» στο CHRISTMASTHEATER στις 2 Φεβρουαρίου 2020.

· ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

5.1 Ο Σύλλογός μας, πλέον των επιμέρους δράσεων στις οποίες συμμετείχε (πχ συμμετοχή γονέων εθελοντών στη σχολική δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας, συμμετοχή στο RACE FOR THE CURE) προέβη στις εξής δωρεές:

• Δωρεά ποσού 600,00 Ευρώ στην «ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» (Χριστούγεννα 2018).
  • Δωρεά ποσού 300,00 Ευρώ στο Ίδρυμα «Δρόμοι Ζωής» (Πάσχα 2019)

5.2 Στο ίδιο πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς εντάσσεται και η νέα πρωτοβουλία του Συλλόγου μας «UNICYCLING ACTION» καθώς τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από την «ανακύκλωση» των επίσημων στολών, όπως θα αναλύσουμε κατωτέρω θα διατεθούν στον ανθρωπιστικό φορέα "Coeurs pour Tous Hellas".

· ΝΕΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ

6.1 NEWSLETTER: Επιπλέον της επικοινωνίας μέσω e-mails και μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook), φέτος εγκαινιάσαμε και μια νέα μορφή επικοινωνίας μέσω Newsletter. Το Newsletter μας φιλοδοξεί να αποτελέσει μια χρήσιμη συγκεντρωτική ενημέρωση των μελών μας συνοψίζοντας με τρόπο συνοπτικό και εύληπτο τις επικείμενες δράσεις του Συλλόγου μας.

6.2 UNICYCLINGACTION: Επίσης, φέτος, έχοντας εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη του Σχολείου, αποφασίσαμε να δώσουμε στις επίσημες στολές των παιδιών μας που πλέον δεν χρειαζόμαστε μια «δεύτερη ευκαιρία» και να συμβάλλουμε με τον τρόπο αυτό στους σκοπούς του "Coeurs pour Tous Hellas" που υποστηρίζει τα παιδιά με συγγενή καρδιοπάθεια με το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΣΤΟΛΩΝ, «UNICYCLINGACTION»

UNICYCLING

A c t i o n

Απευθυνθήκαμε στους γονείς και τους καλέσαμε να μας δωρίσουν τις επίσημες στολές των παιδιών τους που δεν χρησιμοποιούν πια προκειμένου να τις διαθέσουμε σε συμβολικές τιμές (έως και - 70% της αρχικής τους αξίας) στο Bazaar του Σχολείου (23-24 Νοεμβρίου 2019) και θα προσφέρουμε τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν στον ανθρωπιστικό φορέα "Coeurs pour Tous Hellas" τον οποίο θα ενισχύσει και το Σχολείο με δραστηριότητες του Bazaar.

Για την εν λόγω δράση ετοιμάσαμε μια παρουσίαση που αναδείκνυε τους σκοπούς της δράσης και επικοινωνήθηκε στους γονείς μέσω e-mails ενώ σχετικές ανακοινώσεις για το UNICYCLING ACTION έγιναν μέσω του νέου μας Newsletter, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Σελίδα Facebook Συλλόκου) και της ιστοσελίδας του Συλλόγου μας.

· ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ

7.1 Πλέον της ενίσχυσης της συνεργασίας με το Σχολείο που είναι διαρκής στόχος του Συλλόγου μας, για το τρέχον σχολικό έτος προγραμματίζουμε/εξετάζουμε τις ακόλουθες ενέργειες:

• Δράσεις εξωστρέφειας: Το τρέχον σχολικό έτος επιδιώκουμε συνεργασία με τον Σύλλογο Αποφοίτων Εκπαιδευτηρίων Δούκα προκειμένου αφενός να ενισχύσουμε την βάση των μελών μας καθώς μεγάλος αριθμός αποφοίτων έχουν παιδιά που φοιτούν στο σχολείο μας και αφετέρου να προσεγγίσουμε με ολιστικό τρόπο την διοργάνωση επιμέρους δράσεων (Σχολείο - Απόφοιτοι - Γονείς).
  • Έρευνα ικανοποίησης Γονέων: Εξετάζουμε την αναθεώρηση του Ερωτηματολογίου προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα εισαγωγής σχολίων σε επιμέρους ερωτήματα από τους γονείς ώστε να έχουμε καλύτερη εικόνα των θεμάτων που απασχολούν τα μέλη μας προκειμένου να τα επικοινωνήσουμε στο Σχολείο.
  • Διοργάνωση αθλητικής εκδήλωσης: Στα πλαίσια της συνεργασίας μας με το Σχολείο εξετάζουμε την δυνατότητα πραγματοποίησης αθλητικής διοργάνωσης με τη συμμετοχή γονέων και μαθητών του Σχολείου μας εντός των χώρων των Σχολείου.
  • Ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των μελών του Συλλόγου: Εξετάζουμε τη δυνατότητα έκδοσης «Κάρτας Μέλους» του Συλλόγου μας που θα εξασφαλίζει προνόμια στα μέλη μας.

Αθήνα 11 Νοεμβρίου 2019

Το Διοικητικό Συμβούλιο